Punctul pe Y / vineri 21 octombrie 2011 Nr: 3384

Recursul justitiei divine in cazuri pamantesti

Gigi Becali crede in Dumnezeu. Este convins ca in tot ce i se intampla - mai ales bine - este mana Celui de Sus. Impresionat de credinta si de actele sale de caritate catre reprezentantele sale pamantesti, Domnul a urmarit cu atentie periplul sau judiciar si la momentul potrivit si-a pogorat harul asupra instantei care l-a exonerat de vinovatie in cazul hotilor masinii sale, pe care i-a sechestrat si le-a facut o oarecare educatie contondenta.

E drept ca Justitia a fost ajutata in demersul sau de schimbarea declaratiilor celor “umflati” de bodyguarzii ladifundiarului, care in deplina libertate a constiintei lor - si nesiliti de nimeni - au infirmat teoria procurorilor, aratand ca, de fapt, Gigi&Comp s-a purtat cu ei cu blandete si cu crestineasca intelegere. In felul asta abuzul celor care si-au permis sa-l umfle de la domiciliu doar in halat si papuci sub privirile ingrozite ale familiei a fost sanctionat, iar onoarea maculata de sederea la Rahova a viitorului europarlamentar a fost „reperata”.

Tot mana Domnului pare sa fi intervenit in procesul dintre Traian Basescu si Dinu Patriciu. Intreaga natie isi aminteste tremurul din vocea presedintelui si lacrimile mijite in coltul ochilor cand a rostit nemuritoarele cuvinte: „Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!” Pentru ce? Pentru enormitatea de a sustine ca mana prezidentiala ar fi lovit dur plexul si fata pustiului care-si ingaduise nu stiu ce obraznicie la mitingul de la Ploiesti. Pentru un judecator inzestrat cu rea-vointa, chiar declaratia solemna a lui Traian Basescu, de la cronfruntarea televizata din campanie, ar fi putut sa insemne o autoincriminare. Adica „nu l-am lovit in fata si in plex”, putea sa insemne doar „i-am aplicat o scatoalca cu un dos de laba” ca sa se lase de prostii”. Dar si acest argument ar fi cazut in fata stralucitoarei demonstratii facuta de Daniel Funeriu, tot la TV, din care reiesea ca la o analiza „frame cu frame”, mana prezidentiala nu s-ar fi putut contorsiona in asa hal incat sa afecteze fizionomia presupusei victime.

Domnul a vegheat insa si l-a pedepsit pe Patriciu cu plata a 50 de bani in folosul presedintelui, ca sa se invete minte.

Iata, deci, cum justitia divina poate influenta - in bine - justitia pamanteasca.