Punctul pe Y / miercuri 07 septembrie 2011 Nr: 3356

Am intalnit romani fericiti...

Unul dintre ei este dl Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana si presedinte la Eximbank. S-a facut mare tapaj cand Guvernul Boc a lansat celebra sa campanie impotriva „salariilor nesimtite”, gasind cel mai bun exemplu in tabara adversarilor politici. Cazul „pesedist” venea imediat dupa un caz „penelist” - cel al doamnei Lulache, presedinta societatii de administrare a Fondului Proprietatea, amica de familie a fostului premier Tariceanu si detinatoarea unei consistente clauze de despagubire daca era cumva data afara inainte in termen (a fost data afara, dar a incasat cu bucurie o suma exorbitanta!).

O vreme a fost liniste pe aceasta tema, chiar daca multe lefuri nerusinate - de data asta pedeliste - au continuat sa fie incasate de beneficiarii sistemului. Zilele trecute a izbucnit din nou scandalul: doamna Angela Toncescu, sefa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, refuza sa-si consemneze in declaratia de avere leafa pe care o incaseaza: nici mai... putin de vreo 30.000 euro lunar!

Si asta din 2006 incoace! Doamna Toncescu este unul dintre romanii de Forbes, deveniti milionari nu datorita spiritului intreprinzator, ci doar priceperii de a se fi cocotat intr-un scaun bine platit de stat. Pentru ca banii astia sunt supusi regulilor bugetare. Din 2006 pana acum doamna a pus la tescherea peste un milion si jumatate de euro, bani cinstiti. Cat este de valoroasa presedinta CSA ne putem da seama doar din faptul ca fiecare ora petrecuta de dansa la birou este recompensata cu 180 euro! Boc sta doar pentru 7 euro!

Dar, poate ca nu-i cunoastem noi valoarea doamnei in cauza, si de aia carcotim. Din ce se mai stie prin piata, cele mai importante fapte profesionale ale sale au fost stagiul petrecut la FPS unde, impreuna cu amicul sau, dl Bebe Ionescu, a pus mana la concretizarea catorva privatizari spectaculoase (intre care celebra ramane aceea a ASIROM - pe care fostul premier Vasile il promitea nemtilor, fara sa stie ca-i fusese deja dat, pe sest, lui Nicolae) si cariera de directoare a aceluiasi ASIROM, unde fusese instalata drept multumire pentru concursul dat si de unde acelasi Nicolae a dat-o afara cu prima ocazie. CSA a venit ca o salvare pentru un somer de lux!

Ceea ce este cu totul si cu totul simpatic in aceasta poveste a doamnei Toncescu este faptul ca refuzul dansei de a-si completa declaratia de avere cu cuantumul real al salariului incasat poate sa o coste scump: amenda de 2000 de lei pe care s-ar putea sa i-o aplice ANI!