Punctul pe Y / joi 01 septembrie 2011 Nr: 3353

S.O.S - Ministerul de Externe!

Habar n-aveati ca functionarii din Ministerul de Externe sunt printre cei mai expusi la noxe de tot felul, care le ataca non-stop sanatatea si pofta de viata. Si ca, in ciuda conditiilor vitrege, ei continua sa traiasca si sa munceasca in cele cateva sedii de prin centrul Capitalei, asaltati de unde de toate felurile, atacati de miliardele de acarieni care misuna prin dosare si fisete, innebuniti de zgomotul exterior care se propaga nemilos prin birouri. Peste 70% din cei vreo 800 de angajati ai ministerului primeau un spor la leafa al carui rost era sa le mai aline durerile cotidiene.

Acum, acest spor - care scapase nevatamat la analizele tematice precedente facute de un Guvern doritor sa mai scada cheltuielile de regie ale aparatului sau - trece acum prin momente dificile. Adica nu va mai putea fi acordat decat printr-o Hotarare de Guvern, in urma adoptarii unui regulament in care sunt prezentate rezultatele masuratorilor de noxe efectuate de un organism al statului, el insusi beneficiar al unor sporuri de acest fel.

Cum se intrevede o oarescare opozitie din partea celor carora li s-a taiat sporul - chiar daca conditiile din acele domenii sunt chiar mai vitrege decat cele de la Externe - sindicatul condus de dl Smadu (un vajnic luptator pe frontul civic, al carui (re)nume este strans legat de cateva scandaluri rasunatoare) a inceput sa se agite, amenintand cu tribunalul. Culmea este ca ministrul Baconschi, el insusi expus acestor pericole, a facut gestul de-a dreptul inconstient (ca sa nu spunem criminal) de a organiza in aceste zile o Reuniune a Diplomatiei Romanesti in inima cuibarului de noxe care este ministerul, expunandu-i pe bietii ambasadori unor pericole iminente. Sa nu se mire nimeni daca Salvarile vor face coada in Aleea Alexandru iar SMURD-ul lui Arafat nu vor mai prididi dand primul ajutor diplomatilor rapusi de unde, acarieni si zgomote si neprotejati de salvatorul spor. Pentru ca acesta este rezervat doar celor din centrala.

Situatia este grava - chiar mai grava decat cea de la Spitalul din Galati - si se cere interventia rapida si Hotarata a Guvernului: Dati-le 'hotararea', ca altfel se face moarte de om. Diplomat!