Punctul pe Y / luni 20 iunie 2011 Nr: 3310

Ministrul e gol!

Exact ca-n povestea cu „imparatul gol”, de multe ori parca ne ia Dumnezeu mintile si nu suntem in stare sa vedem nici ceea ce sare in ochi.

O veritabila legenda s-a creat in ultimii ani in jurul Elenei Udrea, pe care pana si versatul Ion Iliescu a ajuns sa o vada ca pe un politician tenace si aplicat. Nimeni nu se mai intreaba, atunci cand arunca bani pe proiecte fanteziste, ce back-up are, ce anume a calificat-o pentru o functie publica de importanta celei pe care o ocupa si in care dispune aproape discretionar de fonduri pe care nu se stie de unde le mai scoate guvernul in aceste vremuri de criza in care e nevoie sa taie din lefurile si asa amarate ale multilor bugetari ca sa se poata iesi la capat cu cheltuielile inca imensului aparat administrativ.

Ce a condus Elena Udrea pana sa fie propulsata de increderea lui Basescu in scaunul de ministru al Turismului? Care sunt elementele concrete care au calificat-o? Pe ce s-a bazat increderea ca poate exersa o asemenea functie? Cine scotoceste prin biografie vede limpede ca nu l-a condus decat pe Dorin Cocos si ca n-a manageriat alte afaceri decat cea in care a ramas cu datorii imense la BRD. O persoana care nu reuseste sa faca in bune conditiuni o afacere privata, are acum pe mana miliardele din care construieste telegondele pe munti fara nici o amenajare turistica, bazine de innot in orase care n-au resurse sa plateasca nici paznicul, sali polivalente intr-un cartier fara locuri de parcare si asa mai departe. Fiecare bazaconie pe care o arunca pe piata, cu pretul multelor milioane (de euro) este privita cu seninatate si inghitita pe nemestecate de catre o opinie publica ce pare sa nu mai aiba nici o responsabilitate. Opozitia se lupta pe viata si pe moarte cu gogoritele pe care le lanseaza la deruta Basescu, dar nu reactioneaza in nici un fel cand banii Dezvoltarii sunt aruncati pe apa Sambetei (nu chiar pe apa Sambetei, pentru ca la cotitura asteapta clientela de partid, sa-i culeaga!). Apropo: ce s-a mai intamplat cu celebrul proiect marca U.E. de constructie a caselor pentru specialisti la sate, intampinat cu atata entuziasm la inceputul mandatului sau de ministru?

Cu fiecare mostra de incompetenta, prestigiul Elenei Udrea creste si nu este de mirare daca nu va ajunge in scurt timp sa-i succeada unui alt incompetent notoriu, in a carui biografie pre-guvernamentala nu s-a putut intalni nimic altceva decat priceperea de a da cu coasa sau de a ciopli trunchiuri de copac.