Punctul pe Y / luni 06 martie 1995 Nr:

PRIMAR GENERAL SAU GENERAL PRIMAR ?

Nu stiu exact cum s-a nascut zvonul, dar a facut rapid inconjurul Bucurestilor: generalul Nitu, directorul Politiei bucurestene, se pregateste sa candideze la functia de primar general!
Evident, o astfel de noutate n-ar fi trebuit sa faca prea multa valva, acum cand de alegerile locale ne desparte aproape un an si cand avem alte chestiuni arzatoare la ordinea zilei. Stirea a nascut insa discutii aprinse, prelungite in strada. Un sondaj 'pe picior' efectuat de reporterii 'LIBERTĂȚII' a aratat ca din 10 bucuresteni, 7 ar fi de acord cu candidatura generalului la fotoliul de primar.

N-am sa va rapesc timpul acum cu consideratii asupra istoricului si evolutiei post-revolutionare a acestei functii a carei importanta depaseste cadrul strict local. Vreau sa spun doar ca - in eventualitatea in care ar lua o asemenea decizie - dl Nitu porneste cu un avantaj din start: e cunoscut de bucuresteni, si-a probat calitatile in confruntarea directa cu strada; fata de puzderia de functionari publici alunecosi sau incompetenti, este unul dintre putinii care se bucura de incredere. Aspirand la functia de primar general, Niculae Nitu ar ilustra in direct superioritatea candidaturii uninominale in fata listei, atat de blamate.

Dar, mai ales, cred ca populatia resimte acut nevoia de ordine, realizand instinctiv faptul ca doar o 'manu militari' o poate face. Nu atat de un primar general cat de un general primar se pare ca are nevoie Bucurestiul in acest moment.