Punctul pe Y / luni 19 decembrie 1994 Nr:

Succesul presei locale

Intr-o perioada in careiirajele se prabusesc sub impactul galopului preturilor hartiei si a imprimarii, dar si al efectelor devastatoare ale scumpirilor de tot felul asupra bugetelor de familie, se intrevede o miscare interesanta. Recentul sondaj IRSOP confirma pozitia tot mai autoritara pe care o ocupa, in concertul presei cotidiane, publicatiile asa-zis 'locale', cele care au in vedere aria de preocupari a celor care traiesc intr-o anumita zona, urbana sau nu.

Tirajele reunite ale ziarelor care apar la Timisoara, Craiova, lasi, Constanta, Brasov si, evident, Bucuresti depasesc de cateva ori pe cele ale cartelului 'presei centrale', marcand o substantiala sporire a interesului fata de o problematica foarte concreta, in detrimentul celei generale pe care, de regula, o difuzeaza mai prompt si mai obiectiv radioul si televiziunea.
Recentul sondaj confirma succesul 'Libertatii', care acopera 40 la suta din piata bucuresteana a cotidianelor si optiunea pentru reflectarea publicistica cu precadere a vietii bucuresteanului in relatia sa cu autoritatile si cu 'guvernul local', dar si preocuparea pentru cea mai importanta piata a tarii. Dupa schimbarea orei de aparitie, de la pranz spre dimineata, delimitarea strategica a 'teatrului de operatiuni' reprezinta cea de-a doua decizie corecta pe care ziarul a luat-o cu argumente statistice, in folosul cititorilor sai.