Punctul pe Y / joi 10 februarie 2011 Nr: 3225

Un presedinte dezamagit

Nu l-am mai vazut atat de suparat, necajit, dezamagit, pe dl presedinte de multa vreme. Poate ca, daca in colturile ochilor i-ar fi aparut stropii unor lacrimi, as fi zis ca se repeta secventa in care a deplans amar defectiunea lui Stolojan din cursa prezidentiala, in urma santajului mizerabil al adversarilor politici.

De data asta tristetea dlui presedinte a fost provocata nu de dusmani, ci de prieteni. De propria sa familie politica. Iar tristetea, insotita de dezamagire, a fost atat de profunda incat n-a rezistat impulsului de a-i infrunta pe zbirii dnei Culcer, de la TVR. Facand fata rautacismelor lor, marti seara presedintele a dezvaluit romanilor starea sa de spirit.

Deci: dupa ce i-a chemat la instructaj si le-a explicat despre ce este vorba, dupa ce l-a ridicat pe Pasat in picioare, ca sa-l rusineze, parlamentarii democrati s-au facut definitiv de ras respingand cererea DNA de a-l pune in catuse pe nefericitul lor coleg de la Giurgiu. Daca exista un pahar al amaraciunilor prezidentiale, cu siguranta ca aceasta a fost picatura care l-a umplut si l-a facut sa dea si pe dinafara. Este tot ce mai lipsea, dupa votul similar in cazul Ridzi. In ce situatie il pune acest cras act de indisciplina pe presedinte? In cea mai delicata posibil: cum poate dansul, acum, sa le mai arate obrazul socialistilor lui Ponta, care s-au adunat la Pitesti ca-n posterul electoral al democratilor, umar la umar, in apararea lui Nicolescu?

Nu mai vreau sa stiu de voi! Nu ma mai interesati! - a parut sa spuna Traian Basescu, hotarat sa se retraga in turnul de fildes de la Cotroceni, langa Sebastian al sau, si scarbit de nesimtita lupta pentru putere declansata in partid, unde cei unsi cu toate alifiile, din tagma lui Blaga si Videanu, vor sa-i manipuleze pe oamenii curati - chiar daca fara vechime - de genul lui Macovei, Voinescu si Ungureanu.

Daca PDL-ul pierde majoritatea, ce faceti? - intreaba indiscret jurnalista. Ce sa fac? Ce face un presedinte: o sa declansez consultari cu fortele parlamentare! Si o sa-l numiti pe Ponta premier? Stati doamna, ca n-am spus asta. O sa vedem atunci! Si telespectatorul intelege ca delegarea „cuplului comic-fantezist” Antonescu-Ponta este exclusa. Si ce, cu toata dezamagirea de moment, tot in Boc sta nadejdea acestei natii...