Punctul pe Y / miercuri 06 octombrie 2010 Nr: 3140

Specialistul in "ponoase" Flutur

Dl Flutur, baronul de Suceava al PDL-ului, se dovedeste a fi o persoana pragmatica. A zis dansul, la alegerile festive de la sfarsitul saptamanii trecute pentru sefia judeteana de partid (pentru care a fost, ca-n vremurile bune, candidat unic) ca PDL-ul ar trebui sa si profite de criza, nu doar sa traga ponoasele.

Prin aceasta cugetare adanca, dl Flutur face figura de extraterestru. In sensul ca domnia sa ar fi vietuit pana acum pe alta planeta, decat cea denumita Romania, unde i-au parvenit informatii distorsionate. Pai PDL-ul domniei sale trage foloase din greu, din prima zi in care Basescu l-a instalat la putere. Are pe mana alocatiile bugetare, pe care premierul le imparte cu grija comunitatilor in care - la fel ca-n Suceava - la putere se afla reprezentantii puterii portocalii. Ministri PDL, din prima zi in care s-au inscaunat, au purces la sifonari de bani prin „actiuni” de genul celor pe care le-a folosit dna Monica Iacob-Ridzi si pe care le foloseste si acum Elena Udrea, cu a sa „frunza verde brand de tara”. Cei mai destoinici dintre membrii cabinetului au beneficiat de cele mai generoase bugete de cheltuieli si nu e de mirare ca s-a format polul de putere B-V-B, daca te gandesti pe ce purcoi de bani stateau baietii astia.
Ponoasele le-au tras „romanii”, nu PDL-ul, caci lor li s-au sfertuit lefurile si li s-au luat ajutoarele cu care-i mituisera prin campanii doritorii de voturi. Ce ponoase a tras PDL-ul? Sa fim seriosi. Si n-ar trebui sa abordeze acest subiect chiar dl Flutur, autorul celor mai spectaculoase foloase trase de clientela de partid de pe urma gripei aviare pe care el personal a promovat-o cu atata ravna. Dupa trei ani de la „genocidul gainilor” ies la iveala afacerile de multe milioane de euro pe care le-au facut amicii partidului pe seama masurilor de dezinfectie efectuate cu apa chioara. Inca nu s-a ridicat valul de pe cuantumul pagubelor create locuitorilor si fermelor de pasari de ravna distrugatoare a unui ministru care a facut din agricultura mosia sa proprie si a partidului sau.

Asa ca ciocu’ mic, domnu’ Flutur, macar pana cand va intra pe fir Curtea de Conturi a motaindului domn Vacaroiu, sa vada ce s-a intamplat cu banii publici ai pagubitilor de romani ...