Punctul pe Y / luni 09 august 2010 Nr: 3097

Afacerea "Betisorul"

Faptele: Miercuri dimineata, dupa partida de inot, presedintele si-a curatat urechile de apa cu ajutorul unui betisor cu vata. Vorbind la telefon cu un ministru, nu a fost atent si a introdus in ureche betisorul cu capatul fara vata, ranindu-se. Ca sa nu se produca o infectie, a dat fuga la Spitalul Militar unde medicii i-au pus o compresa cu rivanol ...

Prezenta sa la sus-zisul spital a fost observata de o agentie de stiri apropiata Cotrocenilor, care a dat alarma. Televiziunile mogulilor au preluat-o si au facut din ea scoop-ul zilei.

Consecintele: Implicatiile relevate de acest episod impun urmatoarele masuri si demersuri:
CSAT: Intrucat membrii acestui organism sunt cei care iau decizii ce pot avea urmari grave pentru tara, este de dorit sa li se impuna sa renunte la folosirea betisoarelor de curatat urechile, intrucat acest lucru ii poate aduce in situatia de a ramane cu un singur organ auditiv functional, situatie in care, conform intelepciunii populare, nu pot lua decizii corecte.

S.P.P.: Serviciul de Paza va trebui sa infiinteze o sectie speciala de supraveghere a toaletei intime a demnitarilor si de selectare a acelor ustensile care sa nu produca raniri sau infirmitati. Este vorba despre piepteni (care ii pot zgaria), aparate de ras (care pot sa taie), periute de dinti (prea abrazive).

Protectia Consumatorului: producatorii de betisoare vor trebui obligati sa insoteasca produsul de instructiuni de folosire detaliate, in care sa se precizeze expres faptul ca betisorul se introduce in ureche cu partea invelita in vata si nu invers. In cazul betisoarelor cu ambele capete bandajate se va preciza ca nu sunt necesare precautiuni speciale.

Serviciul de Informatii Externe: intrucat pe piata romaneasca in general nu au fost depistate betisoare cu un singur cap bandajat, se presupune ca lotul utilizat de presedinte are o provenienta externa. Serviciul, prin oamenii sai, sa afle de unde provin acestea (cel mai probabil de pe piata chineza) si cum au ajuns in inventarul de igiena prezidential, dupa lansarea brandului de la Shanghai.

Serviciul Roman de Informatii: este necesara identificarea rapida a modului in care informatii clasificate de tipul starii de sanatate a presedintelui ajung in posesia unor trusturi de presa ale caror actiuni de denigrare pun in pericol siguranta nationala. Va trebui verificat daca nu cumva agentia Hot News, considerata a fi „apropiata” Palatului Cotroceni, face un joc dublu, intretinand concomitent relatii cu mogulii.

Ministerul Sanatatii: va fi identificat de urgenta medicul de la Spitalul Militar care l-a tratat pe presedinte cu Rivanol, stiut fiind faptul ca aceasta substanta nu se utilizeaza in tratamentul organului auditiv. Ancheta va trebui sa stabileasca daca este vorba de o simpla neglijenta sau incompetenta, sau daca respectivul medic nu a indeplinit niste sarcini primite din partea unor forte oculte.

Emil Boc: cine este ministrul cu care vorbea direct presedintele, trecand peste capul sefului Guvernului?