Punctul pe Y / joi 21 ianuarie 2010 Nr: 2957

"Flacara Violet" ataca!

Cand a aruncat, intr-o doara, chestia cu 'flacara violet', Viorel Hrebenciuc n-a banuit niciun moment ce 'incendiu' va declansa acesta.

Ispravind cu problemele legate de fraudare, presa s-a napustit cu nesat asupra temei parapsihologice aparuta pentru prima data intr-o dezbatere electorala. Desi, foarte probabil, nu este prima data cand candidatii au apelat la serviciile ei.

Evident, chestiunea a fost supralicitata si recursul la ea nu l-a avantajat pe candidatul care a evocat-o. Ba dimpotriva, a ajuns sa-l expuna ridicolului.

Desi o samanta de adevar - in special in cele afirmate de doamna Geoana - exista. Imi relateaza un prieten ca in urma cu vreo trei ani, cand trecea printr-o stare mai putin buna a sanatatii, nereusind sa diagnosticheze raul pe care-l resimtea, a fost recomandat catre un bioenergetician. Acesta avea cabinetul (nu medical) pe undeva pe langa Mosilor. Tariful sau era de 50 de euro pe ora si nu acorda mai putin de 10 consultatii, cu plata in avans. Dupa primele trei sedinte de tratament, in care era supus unor tehnici de hipnoza, care-l faceau sa nu-si aminteasca nimic din ce se intampla cu el aproape jumatate de ora, a intrat la idei. 'Stiu eu ce-mi face asta cand sunt adormit?' In plus, pleca de la sedinte istovit si cu puternice dureri de cap. Dealtfel, din momentul in care se afla in prezenta bioenergeticianului se simtea paralizat, cu vointa anulata. A renuntat si a cautat alte cai de tratament. Dupa vreo doi ani a fost vizitat la biroul sau, de bioenergetician, intr-o problema personala a acestuia. Initial, a vrut sa-i reproseze modalitatea in care fusese tratat si chiar sa-si reclame banii neacoperiti de prestatie. Brusc, insa, la aparitia acestuia, n-a mai fost in stare sa schiteze niciun gest de protest, simtindu-se din nou ca paralizat...

O cred acum pe doamna Geoana, cand spune ca s-a simtit cum s-a simtit in seara confruntarii, cand in imediata sa apropiere se afla dl Manolea si mai cred ca ceea ce este legat de bioenergie si de terapii neconventionale nu trebuie tratat cu usurinta si superioritate. Si nu prea cred, de asemenea, ca absolut intamplator domnul Manolea se afla in asistenta presedintelui Basescu.

Dar de aici pana la a pune pierderea alegerilor pe seama 'atacurilor energetice' si a 'flacarii violet' e o distanta cam prea lunga...