Punctul pe Y / marți 13 mai 2003 Nr: 939

Cei 7 ani de-acasa...

Desi azi e marti, si, pe deasupra si 13, cred ca momentul este cat se poate de potrivit pentru a sarbatori izbanda unui lucru care parea, din plecare, mai putin sortit succesului. Imi amintesc, perfect, intalnirea pe care am avut-o, cu sapte ani in urma, cu prietenul (de acum) Zolly Kovacs. Auzisem de 'fenomenul Agenda', cunosteam saptamanalul si formula lui de succes, dar ideea adaugarii unui cotidian mi se parea, intr-un moment de criza a presei scrise, o intreprindere riscanta. Cat mai poate sa inghita o piata, si asa suprasaturata de tot felul de publicatii? Interesant mi se parea un lucru si chiar l-am invidiat pe colegul meu pentru gandirea pragmatica de la care pornea: si anume, colaborarea cu 'Libertatea', pe chestiunile de politica generala de la 'centru'. Nu ne aflam in concurenta, si schimbul de materiale reprezenta o modalitate mai directa si mai exacta de informare - pe de o parte - si mult mai economica, pe de alta.

Cert este ca ideea s-a dovedit excelenta din toate punctele de vedere, si 'Agenda
Zilei' s-a instalat, de 7 ani, in constiinta publicului din Vestul tarii, ca un vehicul onest de informatie obiectiva, diversa si acoperitoare.

Cum a ajuns sa implineasca 2000 de numere - e un 'minister' pe care doar seriozitatea si devotamentul celor care o fac il mai poate explica. La fel de bine ca si fidelitatea celor cu care se intalneste zi de zi. Si cu care, la randul meu, ma intalnesc in acest colt de pagina de nu mai putin de patru ani...