Punctul pe Y / sâmbătă 09 mai 2009 Nr: 2766

Elena Udrea i-a vazut seicului soimii personali!

Bomba zilei - miercuri: aflata in vizita turistica (adica de serviciu) in Emiratele Arabe Unite, Elena Udrea s-a bucurat de o onoare exceptionala. Seicul Sultan bin Ahmad Al Quassimi, ministru al Comertului si Turismului, adica omologul doamnei Udrea, a invitat-o sa-i vada soimii personali!

Nu stim ce i-a mai aratat seicul blondei noastre ministrese - care, desigur, a vazut multe la viata ei - dar asta este de-ajuns ca sa putem decreta ca aceasta vizita este unul dintre marile succese ale mandatului sau. Desigur, dna Udrea a mai dansat si lacrimat la Berlin, a mancat produse traditionale prin Italia, s-a plimbat cu sania lui Flutur pe partia cu zapada adusa cu basculantele - dar sa-i arate cineva soimii personali nu s-a mai intamplat, cu atat mai mult cu cat dansa dispune de un Cocos personal si, teoretic cel putin, n-ar trebui sa fie diferente prea mari, poate doar de atitudine (unii mananca si altul se lasa mancat!)

Una peste alta, trebuie sa recunoastem ca doamna Udrea nu doarme in post. Dimpotriva: pare de neoprit in efortul sau de a promova - cel mai adesea pe cont propriu - turismul romanesc. Transformandu-se ea insusi intr-o atractie turistica si punandu-se, cu generozitate, in slujba interesului general.

Mi-as permite o sugestie - daca mai este loc in agenda deja burdusita a doamnei ministru: cand sta pe acasa sa organizeze sesiuni de vizionare personala. Sa introduca in programele turistice un punct special: intalniri ale vizitatorilor straini cu ministrul Turismului din Romania. In formule variate: invitatii la ceai, mese festive cu dans si antren, serate culturale cu sesiuni de tricotaj manual. Pariez ca va bate toate recordurile si nu va mai fi nevoie sa se chinuiasca sa promoveze Delta - unde oricum se ajunge greu, sau Bucovina - unde sunt cele mai proaste drumuri din tara. Avem o sansa: sa alegem! Pe Elena Udrea!