Punctul pe Y / sâmbătă 07 martie 2009 Nr: 2448

Un Interlop la Curtea Regelui Boc

Iata ca dom’ Costel, de la Craiova, a fost trimis in judecata! Imaginati-va putin cum ar fi sunat daca presa n-ar fi facut zarva si onorabilul presedinte al ANIF - institutie importanta, ai carei sefi au rang de demnitar - era scos din sediu cu catuse la maini si dus la zdup, cu fularul sau portocaliu cu tot.

Pentru ca, nu-i asa, la noi justitia e independenta si procurorii nu s-ar fi impiedicat de faptul ca dom’ Costel era reprezentant al principalului partid de guvernamant. Si nici de faptul ca in campania electorala umblase de mana cu dl Berceanu, actualul ministru al Transporturilor.

In aceasta infratire sta si nedumerirea mea cea mai mare. Cand au aparut primele vesti despre ispravile lui dom’ Costel, dom’ Berceanu s-a aratat extrem de surprins. Habar n-am de chestiile astea! Stiu ca era apreciat pe plan local si a fost propus chiar pentru “Parlament”! Noroc ca a ratat alegerile uninominale, ca altfel ne pomeneam ca are si imunitate si colegii n-au chef sa i-o ridice. Repet: nu pot fi decat surprins, cel putin la fel de tare ca dl Berceanu, ca un astfel de personaj s-a putut bucura de aprecierile liderilor unui partid onorabil, care lucreaza cu oameni onorabili. Ce fel de “servicii de cadre” are PD-L-ul dlui Boc, daca cei responsabili cu morala membrilor sai n-au reusit sa-l depisteze din timp? Ce fel de legaturi are pe plan local liderul partidului, Berceanu? Pentru ca nimeni nu s-ar putea prevala de faptul ca dom’ Costel era un tip capabil de o disimulare totala. Ba, din contra, era cunoscut ca un cal breaz, pentru apucaturile sale violente si relatiile sale cu lumea interlopa.

Probabil, insa, ca intr-o metropola in care “interlopismul” a fost ridicat la rangul de titlu nobiliar, unde intre sefii Politiei, pana la cei ai magistratilor sau cei din administratia locala si capeteniile crimei organizate functioneaza o increngatura de relatii si interese subterane, dom’ Costel chiar facea o figura onorabila! Pana si performantele sale personale, in materie de rapire, santaj si tortura (!!!) erau cunoscute, dosarul sau de la politie fiind in lucru de o buna perioada.
Imaginati-va doar ca omul care a si ocupat - pentru scurt timp, e drept - fotoliul sefului peste tot ce inseamna imbunatatiri financiare (un patrimoniu ce urmeaza sa fie alimentat din greu cu bani europeni) era unul si acelasi cu cel care intr-o zi a rapit un concurent de afaceri, l-a dezbracat si l-a tinut legat cu lanturi de un gard, cu o pancarta pe piept in care-si recunostea greselile fata de dom’ Costel! Si mai imaginati-va ca dupa o asemenea fapta, probata chiar de filmul facut de agresor, acesta a mai zburdat in libertate aproape doi ani, avand toate conditiile sa ajunga si in Parlamentul Romaniei!

Din nefericire, cazul acesta de combinatie nefasta intre politica si infractionalitatea majora este comun partidelor cu pretentii. Pai liberalii nu si-au ales un deputat care a trebuit scos din puscarie ca sa-si primeasca patalamaua? Sau PSD-ul, care a facut carare la Parchet cu membrii sai de frunte? PD-L-ul insa, prin dom’ Costel, marcheaza doar coborarea acestei relatii la nivelul cel mai de jos al moralitatii si onorabilitatii.

P.S. Daca va fi condamnat (pentru ca exista si posibilitatea sa scape basma curata), acest dom’Costel, va raspunde cineva pentru stricaciunile de imagine provocate partidului prezidental?