Punctul pe Y / vineri 21 noiembrie 2008 Nr: 2369

Agamita Abraham: Pac la Rasboiu'!

Dezvaluire socanta: pe cand nu era ministru, actualul titular al Internelor ar fi fost implicat intr-un caz de trafic si consum de droguri! Bomba a fost aruncata tocmai de fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog, chestorul pensionat Pavel Abraham.

Data fiind autoritatea in materie a persoanei, intamplarea n-ar trebui sa ramana o simpla chestiune de rating TV. In orice tara civilizata o asemenea dezvaluire ar fi generat un veritabil taifun: seful sefilor din institutiile care lupta cu acel flagel, are el insusi niste „antecedente”. Unele neelucidate! In mod normal, inainte de numirea sa ca titular la MIRA, seful sau, Tariceanu, ar fi trebuit sa fie informat, in primul rand de catre departamentul contrainformativ al institutiei, despre CV-ul celui pe care dorea sa-l puna sef. Si cum - dupa cum ne asigura Abraham - la vremea respectiva s-a facut o anchete de catre niste politisti concreti, cu grade, nume si prenume, episodul ar trebui sa se regaseasca prin arhivele Politiei. Daca nu se regaseste, inseamna ca s-a intamplat ceva grav. Ca cineva si-a asumat riscul de a sterge niste urme. Nu toate.Cine ar fi putut sa faca asa ceva? Gandul nu poate sa nu te duca putin pe la influenta pe care o avea viitorul socru, avocatul trecut prin ciur si prin darmon Vlasov, lider liberal cu influenta. E o simpla presupunere, si daca nu e asa, jos palaria fata de verticalitatea actualului presedinte al Camerei de Comert al Romaniei. De fapt, problema ramane a dlui David, ale carui justificari transmise in direct la emisiunea cu pricina, au fost atat de debile, de parca veneau de la ultimul sectorist prins cu mata mitei in sac, nu de la ditamai seful politistilor cu sau fara epoleti.

Repet - mi se pare un lucru grav ca institutiile responsabile sa nu se autosesizeze in urma acestui denunt. Caci despre asa ceva este vorba: chestorul Abraham l-a denuntat pe ministrul David! Dar n-a facut-o de dragul dreptatii. Pentru ca, daca avea drag de dreptate, o facea de cand are dosarul sau copia lui (se stie ca este un pasionat colectionar de dosare, cu care si-a salvat - si promovat - nu odata cariera). A facut-o doar cand ministrul l-a pensionat cu forta, in contra dorintei sale fierbinti de a mai ramane 3-4 ani in fruntea bucatelor la manoasa Agentie Antidrog, pe care o indragis epeste masura. Precum Agamita Dandanache, a scos „scrisorica” din fiset si „pac la Rasboiu”, in emisiune!

Dealtfel, cam asta e reteta curateniei morale in Romania: esti om cu mine, mergem impreuna la praduiala. Nu esti, te dau in vileag si ies erou! Halal morala. Halal moralisti!