Punctul pe Y / luni 17 septembrie 2007 Nr: 2035

Discriminarile lui Basescu

Cred ca deja se face prea mult caz de vorbele pe care le mai scapa, dupa cum ii este obiceiul dobandit pe mare, presedintele Basescu. Iar unele institutii (membrii lor) isi freaca mainile de bucurie ca au cu ce sa se ocupe, pentru a justifica fondurile guvernamentale pe care le inghit luna de luna.

Pana acum, se pare, presedintele este cel mai bun client al lor: l-au mai chemat odata la audieri dupa ce a gratulat o jurnalista cu apelativul de „tiganca imputita”, dar nu s-a prezentat si a fost sanctionat cu avertisment.

De data asta, motivul il constituie discriminarea pe care presedintele a operat-o intre „armenii buni” (cei care l-au operat pe el de gusa) si cei rai (cei car-i freaca „capusa” cu demonstratii neconvingatoare legate de sursele de finantare pentru majorarea pensiilor). Ati ghicit poate - iar daca n-ati ghicit, „armeanul” rau s-a deconspirat atunci cand a iesit la rampa si l-a acuzat pe Basescu ca, „orbit de ura”, ar fi insultat intreaga comunitate.

Cu exceptia, desigur, a chirurgului Ghemigean, care n-a fost deloc deranjat de apelativul cu care i s-a adresat presedintele dupa operatia reusita…

Repet, cred ca se face prea mult caz de niste simple vorbe. Sunt convins ca Basescu nu are idiosincrazii fata de unele etnii, in propriul sau ADN amestecandu-se gene diferite.

Cred insa ca Basescu are idiosincrazii ferme fata de anumite persoane. Una dintre acestea este Vosganian, pe care a si incercat sa nu-l numeasca ministru, daca n-ar fi facut Tariceanu restructurare. Basescu nu l-a vrut nici pe Cioroianu, dar nimeni n-a tras concluzia ca ar fi fost orbit de o atitudine rasiala (chiar daca numele acestuia are o conotatie de acest sens): Trebuie insa sa recunoastem ca la alte tipuri de discriminare, Basescu sta foarte bine: a ziaristilor „lichele”, a politicienilor „corupti”, a grupurilor de interese care roiesc in jurul unor guvernanti „manjiti”. Aceste discriminari nu fac insa obiectul Consiliului amintit, care este nevoit sa lucreze pe exceptiile pe care i le ofera presedintele.

Ciudat este ca n-am auzit (inca) despre un protest oficial al armenilor, care au si un (alt) reprezentant in Parlament, pe dl Pambuccian. Probabil, insa, ca dansul nu se considera discriminat. Sau poate nu-l considera pe Vosganian un armean autentic….