Ziarul personal Octavian Andronic
18 Mai 2024 - 04:32
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

M-a sunat Elena Udrea și a țipat la mine la telefon că de ce m-am folosit de numele ei ca să intru în prezidiu?! De ce? Nu am voie, ca deputat, să stau în prezidiu? Poate aici evreii nu au voie în prezidiu, numai arabii!

-- Nati Meir, deputat (fost PRM)

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Monday 01 March 2010 Nr: 2988

Ciocu' mic, domn' Geoană!

de Octavian Andronic

Neputând să-și mai ascundă ofuscarea în spatele apelurilor generoase la unitate cu care a părăsit scaunul de președinte, Mircea Geoană pozează în om vertical, care nu ține la avantajele lumești.

Este gata să pună la dispoziție funcția de președinte al Senatului, dar la fel cum a făcut și cu funcția de președinte de partid după ce a pierdut prezidențialele în fața lui Băsescu. Adică din vorbe. Când a fost să treacă la fapte, a trebuit să cedeze "sfaturilor" colegilor și să adaste până la niște alegeri pe care a încercat din răsputeri să le aranjeze în favoarea sa. Pare a fi uitat și modul penibil în care s-a milogit în discursul său la alegeri, să i se lase măcar Senatul, nu de alta, dar ca să nu pună mâna dușmanul pe el. Acum se grozăvește din nou pe blgo: "Dacă decizia PSD va fi că trebuie să demisionez, voi demisiona". Trucul este ieftin: deși, probabil că ar dori ca el să demisioneze, PSD-ul nu i-o va cere. Pentru că a învățat ceva din chiar actele lui Geoană, a cărui teamă de concurența lui Nastase l-a condus până la a-i impune acestuia părăsirea președinției Camerei, chiar dacă PSD-ul pierdea acest post.

Geoană pare să nu fi învățat nimic din eșecurile în serie pe care și le datorează în cea mai mare măsură. A ratat dintr-o prostie președinția (nu pentru că s-a dus în vizită la Vântu, ci pentru că n-a știut să răspundă la întrebarea lui Băsescu) acoperindu-se de ridicolul bucuriei premature și a explicaților fanteziste. A ratat și conducerea propriului partid, pe care de multă vreme nu-l mai conducea în direcția potrivită, tributar traseelor impuse de camarilă, iar acum se trezește vorbind că plecările din partid s-ar datora direcției greșite promovate de noua conducere. Ori, aceasta, săraca, n-a reușit decât să interzică accesul cu jeepurile în curtea partidului și declarațiile de presă date pe scări. Cât de greșită e direcția aceasta, de să-l facă pe bietul Cristi și, apoi, pe bietul Marian să ia calea pribegiei spre coliba unchiului Gabi, tixită de independenți în așteptarea unor ciosvârte de guvernare?...

Lui Mircea Geoană i se potrivește, în acest moment, zisa lui Micky Șpagă, înnobilată de madam Anca Constantinescu: "Ciocu' mic!". Ciocu' mic, nea Mircea, că dacă te scot ăștia de la Senat, nu-ți mai rămâne nimic de făcut. Sau, s-ar putea să repeți experiența lui Ciorbea pe care, după ce l-au dat jos țărăniștii, l-au pus să înregistreze petiții la sediul partidului.

De altfel, nici nu înțeleg ce ar fi vrut Mircea Geoană, la ce s-ar fi așteptat de la cei care i-au dat o pâine bună de mâncat și pe care i-a tratat nu doar cu lipsă de considerație, dar într-un mod de-a dreptul mitocănesc (rămâne de neiutat remarca sa referitoare la "ramolismentul" dlui Iliescu sau cea cu "dosarele grele" ale bietului Năstase)?

Cât despre plecările din partid, uită că valul masiv i se datorează chiar lui. Iar dacă ar fi rămas perședinte "independenții" ar fi format, probabil, cel mai puternic partid și l-ar fi dat jos pe Boc. Mai știi?

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie