Ziarul personal Octavian Andronic
04 Dec 2022 - 13:26
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Mă sperie atracția pentru partidul ăsta care o are la lume!

-- Gigi Becali, președintele Partidului Noua Generație

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

miercuri 22 aprilie 2009 Nr: 2754

Noul brand turistic: "Poale'n cap"!

de Octavian Andronic

Nu pierd politicienii – mai ales într-un an în care bat la ușă și europarlamentare și prezidențiale – niciun prilej de a se da în stambă. Iar Paștele pare să fie evenimentul preferat.

De ce? Pentru că e o sărbătoare de suflet, cu semnificație specială și niciodată nu va putea fi contestată valoarea sa afectivă. Paștele îl sărbătoresc toți: și musulmanii, și evreii, alături de creștini, și creștinii care au ocazia să sărbătorească în mai multe reprize, și ateii sau liber-cugetătorii, care se mulțumesc să-l considere o tradiție pe care n-ai de ce s-o ignori. Cu alte cuvinte, este un soi de consens național, și unde-i consensul, hop și noi, politicienii!

Dacă Traian Băsescu, personal, are deja o tradiție proprie de băi de mulțime pe la mânăstiri sau pe la alte lăcașuri de (in) cult, o noutate absolută este Elena Udrea. Ministrul Turismului are o concepție foarte personală despre misia funcției sale: e o  piesă în care ea joacă, mereu, rolul principal. Fie că se dă cu sania, fie că pedalează de zor pe bicicletă, la munte sau la mare, sau și într-un loc și în altul, nurlia ministreasă a devenit deja o specialistă a pusului poalelor  în cap. Ea însăși devine un soi de atracție turistică și se bulucesc oamenii s-o vadă și s-o admire, să vadă cu ochii lor „minunea blondă” de la Guvern, cea căreia nu-i rezistă nimeni și nimic. Paștele acesta a fost un veritabil triumf pentru ea personal și numărul însumat de minute ce i-au fost dedicate pe canalele de televiziune îl întrece pe cel dedicat lui Băsescu și Geoană la un loc. Și dacă tot e vorba de brand turistic, cred ca cea mai bună idee ar fi aceea de a o prezenta chiar pe doamna Udrea, cât mai decoltată și cu fuste cât mai scurte, zâmbind galeș și exprimând tradiționalul „vino’ncoa’” românesc.

Și nu ne mai trebuie nimic. Ce stategii, ce proiecte turistice! Toate sunt rezolvate de doamna Udrea personal. A smuls ea unui buget de catastrofă tichetele de vacanță și nu va smulge unei Europe amețită de criză cohortele de turiști dornici să se înfrupte din tradițiile nației?

Ceea ce face doamna Udrea poate să constituie o lecție pentru alți miniștri, mult mai puțin performanți. Doamna Andronescu, de pildă, s-ar putea echipa în scolăriță și merge din școală în școală, alintându-se, să-i îmbuneze pe dascălii rămași fără jumătatea de leafă promisă. Dl Berceanu s-ar putea îmbrăca în salopetă și să dea la sapă, măcar o zi pe săptămână, pe șantierul autostrăzii Transilvania, pentru a-i rușina pe cei de cei dela Bechtel. Domnul Sârbu, Ilie, echipat cu cămșă de in și ițari, cu opinci în picioare, ar putea merge din sat în sat pentru a-i convinge pe țărani că banii de la Uniunea Europeană vor veni negreșit, numai să iasă ei la treabă. Dl Paleologu, de la Cultură, dacă va prezenta dânsul la o paradă a modei, costumele de intelectual create de colaboratorii săi apropiați, ar putea genera o adevărată revoluție în modeling! Și așa mai departe.

Ideea e de studiat. Nu știi de unde poate să sară iepurele redresării economice, dacă nu din traista bucovineană a doamnei Udrea...

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie