Ziarul personal Octavian Andronic
03 Mar 2024 - 08:11
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Șase zero-uri și o cifră mică în față!

-- Florin Călinescu, despre averea sa

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 

Gura lumii

Pagina: 1/10
(7559 cuvinte în acest text)
(19546 afișări)  Tipărire

Informaţii pentru care nu băgăm mâna în foc

* NIŞTE TURNĂTORI… Zice-se că Dinu Săraru şi-ar fi dat demisia de la preşedinţia Fundaţiei « Nişte ţărani » ca să scape de o anumită investigaţie referitoare la trecutul său de colaborator al unor anumite organe. Locul său l-ar fi luat Florin Rotaru, dar aşa, de formă, pentru că banii şi avantajele rămân în custodia marelui cameleon, a cărui preocupare actuală este de a se strecura pe sub pielea unor liberali cu influenţă.Săraru rămâne şi “eminenţa cenuşiu-rozalie” a ziarului “Cronica Română” scos pe datorie de un întreprinzător ieşean cu datorii în toată ţara. (18 septembrie 2007)

* PĂI N-ARE BĂSESCU DREPTATE?
Nu numai că PSD şi PNL şi-au dat mâna pe sub masă pentru a-i oropsi pe democraţi, ba chiar o fac în văzul lumii. Mai deunăzi, la aniversarea unui jurnalist cu influenţe multiple în spectru, actualul premier Tăriceanu şi fostul premier Năstase au stat la aceeaşi masă de la McMoni's împărtăşindu-şi din experienţa proprie vreme de câteva ceasuri bune. Cei care au mai reuşit să tragă cu urechea nu sunt siguri dacă pe agenda discuţiei a figurat şi subiectul 'Geoană' şi întărirea poziţiei acestuia la conducerea partidului. Dar e posibil. (23 iulie 2007)

* DE CE N-A MAI VENIT BUSH ÎN ROMÂNIA? Şi a preferat ca din Bulgaria să meargă în Albania, ca să-i fure ăia ceasul? Păi, gurile rele zic că din cauza lui Geoană. Că ambasadorul american ar fi încercat să-i transmită nişte indicaţii preţioase, de cum ar trebui să se comporte Opoziţia pentru a putea fi considerată opoziţie şi nu co-părtaşă la guvernare. Mai întâi i-a dat un telefon, dar preşedintele PSD s-a făcut că nu înţelege prea bine limba americană. Apoi l-a invitat la o cafea, unde Mirciulică a ţinut-o pe-a lui, cu independenţa şi dreptul la opinie. După care s-a dus discret peste el la PSD, ca să fie lucrurile clare. Şi cum nu s-au prea clarificat, a trimis dl Taubmann depeşă la Departamentul de Stat, dându-i dreptate dlui Iliescu. Şi atunci, se zice, s-ar fi făcut schimbări în programul vizitei preşedintelui american, de-a rămas Bush fără ceas… Mai nou, preşedintele PSD a lansat zvonul cum că americanii ar fi încercat, cu sprijinul ‚grupului de la Cluj’ să-l schimbe şi că ofticaţi că manevra n-a ţinut, îi pun lui în cârcă absenţa marelui licurici de la Bucureşti (23 iulie 2007)

* ANTANTA CORDIALĂ BĂSESCU-TĂRICEANU.
Se zice că în lunga bătălie purtată de preşedinte şi premier, ar fi existat un moment în care cei doi au fost de acord. Şi anume la numirea unui nou preşedinte al AVAS, în locul imberbului Orăşanu. Din lista de trei nume cu care s-a prezentat Tăriceanu la consultări la Cotroceni, preşedintelui i-a sărit în ochi unul: Atanasiu. Şi a întrebat: nu e băiatul ăla care a fost ministru la Apărare, de s-a-nsurat cu domnişoara Bijboacă? Ba da! – a răspuns bucuros Tăriceanu. ‚Pe el să-l punem, că e liberal serios de-al nostru’ – ar fi zis atunci preşedintele. Şi l-au pus în aceeaşi zi. Adică în ziua în care Apărarea a fost preluată de un democrat – Frunzăverde şi în care – coincidenţă absolută! – Atanasiu şi-a retras plângerea din Justiţie împotriva preşedintelui pentru suspendarea neconstituţională a sa din funcţia de ministru al Apărării. Ca să vezi întâmplare! (23 iulie 2007)


AMBIDEXTRU