Ziarul personal Octavian Andronic
07 Mai 2021 - 13:59
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Liderul echipei și eu creăm un corp comun!

-- Ovidiu Grecea

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

vineri 27 iunie 2008 Nr: 2246

"Deconspirarea" lui Țânțăreanu

de Octavian Andronic

Cristian Țânțăreanu este un personaj al vieții publice. În general, omul își vede de ale lui, dar nu are tăria de a ridica între el și restul lumii un zid de discreție. Nu-i displace publicitatea. Uneori îi place chiar prea tare. Și din chestia asta i se trag și bucuriile și necazurile. Căci omul, chiar dacă e el miliardar, are și necazuri.

Săptămâna trecută, pe când se bucura de razele soarelui de la Belek, pe coasta sudică a Turciei, s-a trezit bombardat de telefoane. „Cum ai putut să faci una ca asta?” – i-au reproșat unii. „Te-ai demascat!”, i-au zis alții, bucuroși că în sfârșit fusese dat în vileag: actele sale de caritate, daniile, alte gesturi de acest fel nu erau decât o mască. Miliardarul din Corbeanca este un om lacom de publicitate și zgârcit la bani! Cel puțin așa scria, negru pe alb, și cu fotografie color (cu pușca la ochi) în populara publicație „7 plus”. „Țânțăreanu cel mincinos” este dator 300 milioane lei” – se spune în articolul care, cu o duritate puțin obișnuită pentru relatările referitoare la lumea mondenă, îl pune la zid pe întemeietorul „Paradisului Verde”. Scurt – și fără adjectivele din articol – povestea stă cam așa: cu prilejul lansării cărții despre viața și opera lui Irinel Columbeanu, într-o emisiune televizată, „mincinosul” Țânțăreanu, aflat în asistență, s-a băgat în seamă anunțând că el cumpără primul exemplar al cărții scrise de un jurnalist de la „7 plus” și editată de același ziar cu 300 de milioane de lei. Aplauze, felicitări, fericire pe autor, mulțumire pentru erou. Numai că, zice articolul cu pricina, „cartea a luat-o, ce-i drept, numai că banii nu i-a dat nici până în ziua de azi”. Și se mai face o precizare: „Țânțăreanu n-a plătit nici măcar cei 20 RON, cât costă cartea!”.

Știți bancul de la Radio Erevan, cu Mercedesul primit ca premiu Șostakovici? E tot ca un zvon confirmat: e adevărat, dar cu câteva mici corecturi: Șostakovici n-a câștigat un Mercedes, ci i-a fost furat. Și nu era Mercedes, ci o bicicletă! Așa și cu Țânțăreanu. După ce și-a revenit puțin din stupoare, eroul negativ a precizat: „La lansarea cărții, s-a spus că din banii strânși se va face o donație către un adăpost făcut de Patriarhie. M-am oferit să dau această sumă Patriarhiei, pentru acest adăpost. I-am contactat de mai multe ori pe autor și redacția ziarului, întrebându-i când vor merge să facă donația, ca să-i însoțesc și să dau și eu banii promiși. Au solicitat însă cu insistență să le dau lor banii, că vor face ei ce trebuie. N-am fost de acord. Am luat legătura cu Patriarhia, ca să aflu dacă a primit vreun leu din vânzarea cărții. Nici pomeneală. După alte câteva „somații” din partea ziarului, m-am hotărât să rezolv singur problema și am transferat prin bancă 30.000 RON către Asociația DIACONIA, a Patriarhiei Române, cea care administra așezământul care acorda adăpost femeilor și copiilor care se confruntă cu violența în familie. Acest lucru s-a întâmplat încă din Decembrie anul trecut și am ca dovadă scrisoarea de mulțumire trmisă de consilierul patriarhal Cristian Popa”.

Și totuși, cam ca la radio Erevan, „7 plus” are dreptate: n-a primit nici un sfanț de la Țânțăreanu! Mare nincinos, miliardarul ăsta! Nu vi se pare că nu puține acțiuni de acest fel – lansate cu mare gălăgie, au până la urmă la bază interese de alt fel decât caritatea?

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie