Ziarul personal Octavian Andronic
23 Apr 2024 - 02:24
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Deocamdată îi oferim dânsului. Vrem să știm dacă doresc cei de acolo. Vom vedea câți doresc.

-- Octav Cozmâncă despre locurile pe listele de parlamentari oferite Președinției

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Thursday 03 June 2010 Nr: 3048

Vlădescu: un ministru mincinos!

de Octavian Andronic

Puteam să vă mai mințim vreo șase luni – zice cu dezarmantă sinceritate ministrul de Finanțe – și să vă spunem că va fi bine. Dar nu va fi – concluzionează el, inducând implicit ideea că actualele măsuri de austeritate care au ridicat deja țara în capul Guvernului nu vor fi suficiente și că urmează altele, până la - vorba lui Șeitan – tăieri de lefuri de 50-70%!

Declarații asemănătoare făcea, zilele trecute, și ministrul Berceanu, care se referea la „minciunile prin omisiune”. Nu poți să nu te întrebi ce a generat această criză de sinceritate printre membrii unui guvern care de când e în funcție nu face altceva decât să se străduiască în a da populației speranțe deșarte și încredere într-un viitor destul de întunecos.

N-avem de unde să știm dacă pe respectivii miniștri i-a luat pur și simplu gura pe dinainte sau este un demers programat, efectuat la comanda unor specialiști în marketing politic. Oricum ar fi, devine limpede faptul că acest guvern ne-a mințit și ne minte în continuare – lucru pur și simplu de neadmis într-o democrație autentică. Și ne mint fără teama că vor fi penalizați.

Să revenim însă la mincinosul „nr. 1” al Guvernului: Sebastian Vlădescu. Este un ministru cu experiență – a mai îndeplinit această funcție în timpul Guvernului Tăriceanu, reprezentând PNL. A fost remaniat în urma unor neînțelegeri avute cu premierul de atunci. A revenit la afaceri, păstrând legăturile cu puterea prin funcțiile de reprezentant în diverse consilii de administrație sau comisii de privatizare. Nu s-a remarcat prin absolut nimic, în primul său exercițiu ministerial, decât printr-o agreabilă bonomie și prin faima de cuceritor de inimi slabe, având la activ o spectaculoasă „deturnare” a nevestei propriului său fin. Cum a intrat în vederile „selecționerului unic” Boc, rămâne un mister. Dar, după eșecul înregistrat prin numirea unui inginer la cârma Finanțelor (Pogea) oricine putea să pară mai bun. Cu precizarea că în ograda proprie pedeliștii n-au reușit să găsească un candidat valabil, fiind nevoiți să culeagă un candidat tocmai de la cei mai înverșunați inamici. Dar liberalii începeau să aibă tradiție în a fi abandonați la greu de propriii membri (o mai făcuse și Cătălin Predoiu, fostul și actualul ministru al Justiției), așa încât „transferul” lui Vlădescu n-a mai mirat pe nimeni. Încă de la început Boc a indus ideea că în postul-cheie al ofensivei anticriză se instalează un veritabil vrăjitor, capabil să dea cu ea de pământ. Vlădescu și-a început mandatul cu câteva mișcări de cadre spectaculoase: a adus, pe post de consilieri, un comic vestit al mai multor ecrane și un cântăreț! Aceștia urmau să dea un suflu nou ministerului, prin impunerea unei alte imagini decât cea tradițională. Și au reușit să aducă instituția pe prima pagină a tabloidelor. Nu știm prea bine ce a făcut Vlădescu până acum, în afara declarațiilor contradictorii, date cu aerul acela sfătos și atotcunoscător care te poate face să crezi că el știe ceva ce nu știi tu. Cert este însă că nimic palpabil nu s-a întâmplat: economia a continuat să se împleticească, aparatul de stat a rămas intact, iar criza și-a înfipt bine colții în nivelul de trai al populației. Singurul lucru notabil care a venit dinspre Vlădescu a fost lipsa sa de îngrijorare în legătură cu o posibilă remaniere. N-au decât – a putut el să spună – aproape fericit să se întoarcă la traiul său de epicurian iubitor de femei frumoase și mașini rapide (din care deține veritabile colecții).
Ce ne rămâne? Nimic altceva decât să aflăm de la Vlădescu și alte adevăruri dureroase, că de mințit nu mai are de ce să ne mintă.

 

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie