Ziarul personal Octavian Andronic
25 Apr 2024 - 04:18
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Nu umblăm cu fofârlica. Vom lua și de colo și de colo.

-- Mircea Geoană, despre contractele cu AIRBUS și BOEING

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Saturday 07 March 2009 Nr: 2448

Un Interlop la Curtea Regelui Boc

de Octavian Andronic

Iată că dom’ Costel, de la Craiova, a fost trimis în judecată! Imaginați-vă puțin cum ar fi sunat dacă presa n-ar fi făcut zarvă și onorabilul președinte al ANIF – instituție importantă, ai cărei șefi au rang de demnitar – era scos din sediu cu cătușe la mâini și dus la zdup, cu fularul său portocaliu cu tot.

Pentru că, nu-i așa, la noi justiția e independentă și procurorii nu s-ar fi împiedicat de faptul că dom’ Costel era reprezentant al principalului partid de guvernământ. Și nici de faptul că în campania electorală umblase de mână cu dl Berceanu, actualul ministru al Transporturilor.

În această înfrățire stă și nedumerirea mea cea mai mare. Când au apărut primele vești despre isprăvile lui dom’ Costel, dom’ Berceanu s-a arătat extrem de surprins. Habar n-am de chestiile astea! Știu că era apreciat pe plan local și a fost propus chiar pentru “Parlament”! Noroc că a ratat alegerile uninominale, că altfel ne pomeneam că are și imunitate și colegii n-au chef să i-o ridice. Repet: nu pot fi decât surprins, cel puțin la fel de tare ca dl Berceanu, că un astfel de personaj s-a putut bucura de aprecierile liderilor unui partid onorabil, care lucrează cu oameni onorabili. Ce fel de “servicii de cadre” are PD-L-ul dlui Boc, dacă cei responsabili cu morala membrilor săi n-au reușit să-l depisteze din timp? Ce fel de legături are pe plan local liderul partidului, Berceanu? Pentru că nimeni nu s-ar putea prevala de faptul că dom’ Costel era un tip capabil de o disimulare totală. Ba, din contră, era cunoscut ca un cal breaz, pentru apucăturile sale violente și relațiile sale cu lumea interlopă.

Probabil, însă, că într-o metropolă în care “interlopismul” a fost ridicat la rangul de titlu nobiliar, unde între șefii Poliției, până la cei ai magistraților sau cei din administrația locală și căpeteniile crimei organizate funcționează o încrengătură de relații și interese subterane, dom’ Costel chiar făcea o figură onorabilă! Până și performanțele sale personale, în materie de răpire, șantaj și tortură (!!!) erau cunoscute, dosarul său de la poliție fiind în lucru de o bună perioadă.
Imaginați-vă doar că omul care a și ocupat – pentru scurt timp, e drept – fotoliul șefului peste tot ce înseamnă îmbunătățiri financiare (un patrimoniu ce urmează să fie alimentat din greu cu bani europeni) era unul și același cu cel care într-o zi a răpit un concurent de afaceri, l-a dezbrăcat și l-a ținut legat cu lanțuri de un gard, cu o pancartă pe piept în care-și recunoștea greșelile față de dom’ Costel! Și mai imaginați-vă că după o asemenea faptă, probată chiar de filmul făcut de agresor, acesta a mai zburdat în libertate aproape doi ani, având toate condițiile să ajungă și în Parlamentul României!

Din nefericire, cazul acesta de combinație nefastă între politică și infracționalitatea majoră este comun partidelor cu pretenții. Păi liberalii nu și-au ales un deputat care a trebuit scos din pușcărie ca să-și primească patalamaua? Sau PSD-ul, care a făcut cărare la Parchet cu membrii săi de frunte? PD-L-ul însă, prin dom’ Costel, marchează doar coborârea acestei relații la nivelul cel mai de jos al moralității și onorabilității.

P.S. Dacă va fi condamnat (pentru că există și posibilitatea să scape basma curată), acest dom’Costel, va răspunde cineva pentru stricăciunile de imagine provocate partidului prezidențal?

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie