Ziarul personal Octavian Andronic
25 Iun 2022 - 10:38
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

'Lui Băsescu nu-i place oaia!'

-- Dumitru Honciu, fost șef al protocolului prezidențial

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

luni 08 decembrie 2008 Nr: 2382

Tupeul "obraznic" al unei guvernări semiclandestine

de Octavian Andronic

Este greu de imaginat un tupeu mai...obraznic decât cel al băieților ăstora care-și sfârșesc acum o guvernare ce va rămâne în istorie dacă nu prin altceva, măcar prin renunțarea la orice control al risipei și al dezmățului financiar operat cu banul public. În ultima ședință de guvern premierul Tăriceanu – cel care nici usturoi demagogic n-a mâncat și nici nu-i miroase gura a lipsă de bun simț – atrage atenția miniștrilor că trebuie să-și reducă cheltuielile și să facă economii! După ce patru ani s-a practicat un veritabil jaf bugetar, în care ministerele, agențiile și administrația locală s-au întrecut în a-și da lefuri astronomice, în a se dota cu limuzine de ultim „strigăt”, de  a călători peste hotare mai mult fără treabă decât cu, acum a venit momentul cumpătării! Se vor tăia, în consecință, pixurile și agendele de Anul Nou și nu se va mai lăsa protocolul la discreția instituțiilor. Este metoda clasică de a îngrășa porcul încrederii în ajunul Ignatului. Guvernul ăsta încearcă să mai păcălească o dată lumea pozând în icoană a cumpătării și a grijii pentru binele public. Asta, după ce în cei patru ani de guvernare „ilegală” – vorba celui mai bun prieten al lor – au ignorat orice măsură de decență, dând liber la întrecerea capitalistă dintre profitorii sistemului.

Mai mult, același Tăriceanu, care nu concepe ca într-o viitoare guvernare să asiste cum se calcă în picioare nobilele idealuri ale liberalismului, trasează sarcini de mare răspundere pentru ca România să iasă cu bine dintr-o criză venită peste noi, așa, pe nepusă masă. Pentru că Executivul dorește să lase impresia că tot ce-a făcut până acum e bine, că datorită înțeleptei sale conduceri economia a duduit până a dat în clocot și România s-a înălțat pe cele mai înalte culmi de dezvoltare, când realitatea este cu totul alta. Și anume, că dacă vom asista la efecte grave ale crizei, acestea se vor datora mai ales faptului că acest guvern nu a reușit să facă mai nimic pentru a stimula producția reală, pentru a stimula agricultura și pentru a oferi șanse de supraviețuire armatei muribunde de IMM-uri, infanteria oricărei economii. În loc de așa ceva, guvernanții au asistat senini la expansiunea speculațiilor imobiliare și a tuturor acelor sectoare care nu lasă în urma lor nimic. Iar cea mai mare nerealizare o constituie incapacitatea cronică de a impulsiona infrastructura: un guvern care n-a reușit să dea decât vreo 20 de kilometri de autostradă înseamnă că este incapabil, ori că dimensiunile corupției au blocat orice măsură. Dacă ar fi să dăm o notă mare guvernului Tăriceanu, atunci acesta vizează capitolul          „solidarității” -  solidaridate de gașcă, punerea tuturor deciziilor în slujba grupărilor de interese pe care le-a sprijinit să prospere într-un mod de-a dreptul fabulos, adâncind la dimensiuni necunoscute până acum falia dintre mâna de oligarhi din jurul său și restul populației.

Există o regulă de bun simț care spune că atunci când este evident că n-ai dreptate, că nu mai poți păcăli pe nimeni, e bine să taci și să te dai la o parte. Ei bine, se pare că e ultimul lucru la care se gândește această mână de guvernanți semiclandestini care nu se sfiește să ne dea cu tifla până-n ultimul ceas.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie