Ziarul personal Octavian Andronic
30 Sep 2023 - 15:52
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Nu sunt om politic. Imi displace această categorie de omeni datorită absenței totale a ceva în cap, afară de idei fixe și nebuloase.

-- Alexandru Paleologu

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

luni 09 mai 2011 Nr: 3283

Singur, împotriva tuturor

de Octavian Andronic

Auzind ce-a dat la presă premierul Boc, după ce-a fost surprins ținând la sol avionul TAROM până-și termină dânsul treburile de partid și de stat, ne-a dus imaginația către secvențe clasice de film: un Boc musculos, îmbrăcat în echipament de camuflaj și înarmat cu arc cu săgeți, strecurându-se prin jungla urbană și doborându-și, unul câte unul, dușmanii care-l împresurau și-i vroiau capul! Un Rambo de la Răchițele, pe care soarta nemiloasă l-a adus în situația de a-și căuta dreptatea cu armamentul din dotare: debitul alert, privirea cutezătoare și încrederea nemărginită în ideile și faptele sale. Și – pentru ca paralela să fie completă – deasupra sa veghează colonelul care l-a antrenat pentru misiunile de gherilă, cu bereta de mariner pe țeasta pleșuvă, gata să-l extragă  din situațiile de pericol maxim atunci când evenimentele o iau razna.

Singur împotriva tuturor – s-a definit Emil Boc pe sine, prin „tuturor” înțelegându-se, în primul și în ultimul rând mogulii rămași pe baricadă, capii răutăților USL-iste și – cine are ..., pricepe – cei care nu-i împărtășesc moțiunea deja câștigătoare.

Premierul a sesizat bine situația: este mai încolțit ca niciodată. Și nu doar pe cei cu care i-a și enumerat. Se mai adaugă aici pensionarii cu pensii micșorate, bugetarii cu lefuri tăiate, angajații cu reguli de muncă schimbate, sindicaliștii lăsați fără obiectul muncii și toți cei care simt nevoia să-l huiduiască, pe la ieșirile publice, în loc să-l aclame. Și vine, firesc, întrebarea: a făcut Emil Boc atât de mult rău încât să merite să fie hăituit, huiduit, persiflat și insultat? Dacă e să te iei după susținătorii moțiunii sale, ar trebui mai degrabă să i se înalțe un monument pentru curajul cu care a purces la luarea măsurilor care au salvat țara de la dezastru. Pentru că tot ce-a făcut a fost spre binele nației, chiar dacă nația nu percepe încă acest lucru. A fost omul de sacrificiu – un sacrificiu pe care l-au făcut necesar cei care i-au lăsat greaua moștenire.

Desigur, este un discurs care poate să aibă un oarecare succes. Dacă n-am ști că dezastrul căruia i s-a împotrivit premierul a fost provocat de aceeași clasă politică din care face și domnia sa parte, că a contribuit direct prin acțiunile sau punctele de vedere susținute la agravarea unei stări de lucruri, că el însuși poartă vina pentru întârzierea sau ignorarea măsurilor de stopare a unui declin amplificat de hoția sau de privilegiile propriilor săi susținători. „Eroul” Boc este în postura celui care târăște bătrânica să traverseze strada și o lasă în calea mașinilor care trec voios pe roșu... După care se proclamă erou al bunelor maniere.

Dacă cineva și-ar permite luxul să mă întrebe, i-aș spune că nu-mi doresc un premier care să lupte – fie și pentru o cauză justă – împotriva tuturor, ci unul care să lupte pentru toți. Sau, măcar, pentru majoritatea democratică.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie