Ziarul personal Octavian Andronic
03 Oct 2023 - 17:42
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Știu cum se face o deturnare de fonduri și n-are cum să fie asta!

-- Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

joi 08 octombrie 2009 Nr: 2872

Ședință grea de Guvern

de Octavian Andronic

Citesc și mă crucesc! Am în față lista actelor normative de pe agenda ședinței de Guvern de miercuri. În timp ce dincolo de ferestrele Palatului Victoria, piața freamătă de vacarmul celor câteva zeci de mii de sindicaliști angrenați în cea mai amplă mișcare de protest a anului, când veștile dinspre Banca Națională sunt dintre cele mai negre – datoria externă a trecut de 70 de miliarde de euro; când moneda euro a săltat dramatic în chiar ziua remanierii guvernamentale, marcând un reper năucitor pentru calcularea bugetului pe anul 2010; când lucrurile merg prost, tot mai prost, de la un capăt la altul al unei țări debusolate de o criză ale cărei efecte guvernanții nici măcar nu-și propun să le atenueze (cum mărturisea chiar președintele), ce credeți că analizează premierul Boc și cu cei vreo 10 miniștri ai săi rămași să șofeze câte două ministere deodată?

 

Păi să le luăm în ordine...

 

Mai întâi, cabinetul trebuie să dezbată și să aprobe ce? Ghici ghicitoarea mea? Un proiect de Ordonanță de Urgență! Una care modifică altă Ordonanță de Urgență, privind acordarea de ajutorare pentru încălzirea locuințelor, precum și a unor facilități acordate populației pentru plata energiei termice, cu modificările și completările ulterioare. Problemă grea, într-adevăr, într-un debut de sezon rece când soarta celor mai multe CET-uri este extrem de incertă. Iar „modificările și completările” știm, de regulă, cam ce ascund.

 

Dar să vedeți ce mai discută cabinetul după asta:

 

Mai întâi, un foarte important proiect de Hotărâre – pentru modificarea unei alte Hotărâri a Guvernului privind organizarea și funcționarea Aeroclubului României! Mâna lui Berceanu, pentru că el e cu zborurile.

 

Apoi: un alt proiect de Hotărâre pentru aprobarea Strategiilor privind tranziția de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național! Nici nu vă imaginați cât este de important acest proiect: una e să ai pe ecran un Boc analogic, și alta un Boc digital, explicând nației cum își asumă el răspunderea pentru tot ce mișcă-n țara asta.

 

Apoi: proiect de Hotărâre privind atestarea orașului Vișeul de Sus ca stațiune turistică de interes local! Realizați că  fără această Hotărâre Vișeul - de Sus sau de Jos – n-avea nicio șansă să atragă hoardele de turiști pe care i-a incitat pe toate căile doamna Udrea?

 

Apoi: proiect de Hotărâre privind atestarea municipiului Piatra Neamț ca stațiune de interes național! Evident că după vizita aceleiași celebre doamne Udrea, căreia primarul Pinalty i-a pus la dispoziție caleașca municipală, orașul de sub Pietricica n-ar mai putea suporta condiția la care aspiră Vișeul!

 

În fine, ultimul punct, care mai poate ascunde ceva cât de cât interesant, este acela al unui proiect de Hotărâre privind trecerea unei suprafețe de teren (strict secretă!) aflat în administrarea Ministerului Apărării, din domeniul public al statului, în domeniul privat al statului, ca să poată fi acordat (cui? Strict secret!) ca „măsură reparatorie prin echivalent”. Probabil ceva de genul schimbului celebru cu Becali...

 

După un asemenea tur de forță, după o asemenea complexitate a ordinii de zi, întregul Cabinet poate să-și ia un răgaz de refacere! Poate că unul definitiv!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie