Ziarul personal Octavian Andronic
18 Mai 2024 - 03:48
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Când ai mâncat prea mult, pentru prea mult timp și te-ai îngrășat, nu este suficient să spui că vei schimba dieta. Trebuie să slăbești pur și simplu - cântarul nu minte!

-- Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Monday 07 March 2011 Nr: 3239

Săptămâna schimbării

de Octavian Andronic

Săptămâna aceasta n-ar fi exclus să fie cea a schimbării. Nu doar a premierului, ci și a unei bune părți din guvernul cu care a exersat acesta combaterea crizei pe seama poporului. Emil Boc, cel trecut printr-o moțiune de cenzură reușită și prin altel vreo trei remanieri, se va întoarce la uneltele sale. Nu la coasă și toporișcă , ci la partid, unde e de lucru din greu, până la congresul de pe 15 Mai. Deocamdată, mai toată lumea din Executiv este preocupată de punerea la adăpost a colaboratorilor. Boc caută locuri disponibile prin consiliile de administrație unde să-și plaseze secretarele și consilierii. Miniștrii își strâng lucrurile personale, fac copii după documente ce pot fi bune la nevoie și încearcă și ei să-și plaseze oamenii pe unde se mai poate. Cei mai vulnerabili par să fie ultimii veniți: Ariton de la Economie, Vreme de la Telecomunicații, Botiș de la Muncă. Chiar și Tabără care în ciuda competenței prezumate, a dat de prea multe ori cu bâta-n baltă. Va fi cruțat, se pare, Ialomițianu, nu se știe exact de ce. Despre Vreme,   mulți cred că prin amantlâcurile lui întârziate a pus sub semnul întrebării însăși existența ministerului său, a cărui dispariție ar putea lăsa pe drumuri o grămadă de doamne și domnișoare cu picioare lungi, care-și găsiseră acolo un culcuș confortabil încă de pe vremea lui Sandu.

Singurii care par să se simtă la adăpost și nu-și fac planuri post-Boc sunt ungurii. Ba, mai mult, ei speră chiar și la postul de premier, în timp ce reprezentantul UNPR, simpaticul Gabi Oprea se gândește dacă n-ar mai putea ciupi un portofoliu în folosul ostașilor săi.

Despre succesorul lui Boc, sunt prea puține lucruri de spus. După ce s-au lansat tot felul de petarde, decizia finală a fost pusă la păstrare în seiful de la Cotroceni, ca să nu atenteze presa răuvoitoare la ea și să o dinamiteze înainte de a intra în funcțiune.

Dincolo, în Opoziție, lucrurile sunt clare. Moțiunea pe Codul Muncii s-ar putea să rămână fără obiect dacă se schimbă Guvernul. În PSD, Ponta se distanțează tot mai evident de vechea garnitură, sfătuit de socrul său. Nu s-a arătat nici la aniversarea lui Vanghelie (unde n-ar fi fost prezent nimeni din tabăra sa – care o mai fi și aia) și nici la cea a președintelui fondator Iliescu. Ce vrea să însmene chestia asta? Probabil o aplicație a principiului „mă sfătuiesc cu toată lumea dar deciziile le iau eu!”. Nici pe mentorul său Năstase nu mai pare să-l bage în seamă ca atunci când fără sprijinul său nu putea să spere să ajungă unde a ajuns.
În tabăra frățească (te face frate până treci puntea...).Antonescu își triază și el la sânge colaboratorii. Deja Patriciu nu prea mai are nici un cuvânt de spus în partid, în timp ce influența doamnei Adina Vulean crește exponențial, în ciuda distanței care separă Bruxelles-ul de București.

În tabăra mai mică, a conservatorilor, toată lumea așteaptă cu emoție decizia instanței, de pe 10 Martie, când soarta partidului va fi strâns legată de cea a lui Voiculescu. A fi sau a nu mai fi...

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie