Ziarul personal Octavian Andronic
26 Sep 2023 - 09:06
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Această economie subterană produce bani, dar nu bani legali, ci bani negri!

-- Traian Băsescu, președintele României

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

vineri 15 iulie 2005 Nr: 1625

România pitorească

de Octavian Andronic

Hotărât lucru, în România nu ai cum și de ce să te plictisești. Ba, din contră, este mult mai greu să optezi pentru obiectul distracției și al amuzamentului, dată fiind oferta excepțională de subiecte și teme.
Ultima mare distracție națională o reprezintă alegerile anticipate. Din dulcea contemplare a drumului spre UE, ne-am trezit brusc la realitate: premierul a demisionat! Definitiv și irevocabil. Adică urma să demisioneze - definitiv și irevocabil - la o dată ce urma să se anunțe ulterior. Pentru că așa sunt demisiile din ziua de azi: nu-i dai cu ea în cap alegătorului așa, pe nepusă masă. Mai întâi îl pregătești psihologic: să nu-l apuce vertijurile, îl previi: vezi dom'le că eu o să demisionez din cauza bestiilor pesediste care se pun de-ancurulea. reformelor pe care noi avem de gând să le facem. Da' te-anunțăm noi când. Tu stai liniștit și vezi-ți de treabă, să nu sufere integrarea. Dar premierul nostru e hâtru: pe de-o parte vrea să ne menajeze, iar pe de alta nu. Că nu mai departe decât cu câteva ore înainte de anunțul-trăznet, tot dânsul spunea că nici vorbă de anticipate, avem de lucru fraților, n-avem timp să-l pierdem cu prostii!
Dar știți  cum e la noi la români: una zici și alta faci, ca să derutezi dușmanul! Zici că nu demisionezi, dar demisionezi! Zici că demisionezi, dar nu demisionezi! Zici că hotărârea e definitivă și irevocabilă (ca la Curtea Constituțională!) Dar, după asta, vii și spui: stați nițel! Era definitivă și irevocabilă atunci! Atunci e cu totul altă situație! E nedefinitivă și revocabilă! Și uite-așa joacă națiunea vreme de câteva zile jocul: 'uite premierul - nu e premierul'. Că el era la Năvodari, să vadă dacă n-a inundat cumva Marea Neagră a lui Băsescu, blocul său de pe plajă. Că ce se întâmplă prin țară știe foarte bine din dățile trecute. De ce-ar fi inundațiile din Moldova altfel decât cele din Banat? Apă e tot apă, și-n Vest și-n Nord. Iar amărâți așijderea, doar că vorbesc cu accente diferite. Iar la mare, cu răsăritul în fața ochilor, poți să te gândești mai bine la ce va urma: cum o să formezi alt cabinet, și spre disperarea Opoziției ai tăi or să-l trântească de două ori. Și cum o să se roage toți de tine să nu faci anticipate, și tu le faci, că-i ești dator colegului de campanie electorală acest cadou de suflet. Și cum o să te duci după aia în altă campanie electorală, și o să le arăți oamenilor cum din cauza șarpelui boa pesedist țara geme și se sufocă și tu stai cu pachetul de legi în brațe și nu poți să le aplici pentru că ticăloșita de justiție se pretează la fel de fel de chichițe numai  să nu poți tu să declanșezi o reformă la care te gândești cu drag de șase luni...Și cum, la sfârșit, țara recunoscătoare îți va pune în brațe și o majoritate parlamentară morală, și doi șefi de camere portocalii, și o curte nouă (constituțională dacă se poate)...Și așa mai departe.
Numai că, frați români, nu vă duceți cu gândul chiar așa de departe. Alegeri anticipate se mai pot face și la anul și peste doi sau trei. Deocamdată trebuie să ne concentrăm asupra obiectivelor prioritare: drumurile la Bruxelles și Atena cu mama și nevasta, drumurile la Snagov cu Porsche și, mai ales drumul înapoi la popor!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie