Ziarul personal Octavian Andronic
18 Mai 2024 - 04:38
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

M-a sunat Elena Udrea și a țipat la mine la telefon că de ce m-am folosit de numele ei ca să intru în prezidiu?! De ce? Nu am voie, ca deputat, să stau în prezidiu? Poate aici evreii nu au voie în prezidiu, numai arabii!

-- Nati Meir, deputat (fost PRM)

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Saturday 06 March 2010 Nr: 2993

Republica Mafiotă Craiova

de Octavian Andronic

Reținerea de către DNA a unuia dintre primarii considerați a avea puteri discreționare în teritoriul propriu și influență mare “la vârf” a luat prin surprindere pe majoritatea observatorilor. Fost membru PSD, Antonie Solomon a trecut în barca PDL-ului trup și suflet, la ultimele alegeri prezidențiale făcând campanie violentă în favoarea președintelui  în exercițiu și amenințându-i cu “expulzarea” peste Dunăre pe adversarii locali ai acestuia. Dar, indiferent cărui partid i-a aparținut, Solomon s-a dovedit, constant, un personaj abuziv, discreționar,  încercând să sufoce orice critică (sunt celebre înjurăturile cu care îi gratula pe reprezentanții presei) și recompensându-i regește pe cei care-i dovedeau fidelitate. Printre aceștia se numără angajații Primăriei, care au reacționat la arestarea sa într-o manieră pur democratică: făcând un miting de protest și solicitând eliberarea edilului. Acestea nu se pare a fi un element tipic pentru modul în care este înțeleasă democrația, în general în România și în special în capitala sa “mafiotă”, Craiova. Voința publică este concludentă ca prevalând asupra legii, iar organele de resort ale statului sunt apreciate automat ca represive. Viața, în general, ar trebui să se desfășoare – în viziunea acestui segment - printr-un șir de referendumuri. Mitingul ciudat de la Craiova nu este o manifestare izolată. Principiul se poate regăsi și în atitudinea celor puși de același stat “abuziv” în diverse funcții, pe care aceștia încep să creadă că le pot deține pe viață, lăsând-le eventual moștenire copiilor. Revolta lui Marius Oprea, la intenția de a fi schimbat din sinecura anticomunistă oferită de Tăriceanu, face parte din același tip de comportament. “Sunt schimbat pe criterii politice” strigă el, ignorând faptul că a fost numit pe aceleași criterii.

Să revenim la Solomon. Pesediștii exultă, spunând: Iată la ce abuzuri  și infracțiuni se dedau reprezentanții Puterii! Ai PDL-ului! Aceleași năravuri, manifestate pe vremea când mai era membru al PSD-ului, erau însă perfect compatibile cu profilul moral al unui edil șef.

Nu trebuie, bineînțeles, să ne grăbim să-l condamnăm pe Solomon, înainte să o facă instanța. Sunt însă o grămadă de semne că dl Solomon n-a fost ușă de biserică și că și-a exersat atribuțiile în folos propriu, pe lângă lege. Un om cu conștiința curată n-ar fi ținut 200.000 euro ascunși în vila de la țară, ci la bancă, să ia măcar dobândă. Dar, la ce se întâmplă în Craiova de vreo două decenii încoace, nu mai e nici o minune și probabil că dl Solomon e persoana cea mai potrivită să administreze o urbe în care clanurile de interlopi petrec cu polițiștii, în care țiganii botează copiii procurorilor sau în care un politician cu susținere la vârf își sechestrează adversarii de afaceri, îi pune și lanțuri și le pune pancarte înjositoare pe piept.

Trăiască democrația locală!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie