Ziarul personal Octavian Andronic
04 Dec 2022 - 14:56
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

M-a sunat Elena Udrea și a țipat la mine la telefon că de ce m-am folosit de numele ei ca să intru în prezidiu?! De ce? Nu am voie, ca deputat, să stau în prezidiu? Poate aici evreii nu au voie în prezidiu, numai arabii!

-- Nati Meir, deputat (fost PRM)

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

marți 14 aprilie 2009 Nr: 2749

Rectificatoarea Elena Udrea

de Octavian Andronic

Nimic și nimeni nu-i rezistă Elenei Udrea. E un adevărat taifun care vine, lovește și pleacă lăsând în urmă un peisaj răvășit bun de arătat turiștilor.

Vi-o mai amintiți din celebra fotografie în care se repezea să-i tragă doi pumni în cap fotoreporterului care deranjase liniștea supeului tete-a-tete al lui Băsescu, la Golden Blitz?

Pe atunci n-o prea știa nimeni altfel decât „blonda de la primărie”, unde se mai confunda în peisajul altor blonde, brunete și roșcate promovate de primarul general care, în lupta sa cu hidra pesedistă miza pe aportul „detașamentului roșu de femei”. Pe care a mizat, dealtfel, și la instalarea  sa la Cotroceni. Șefă de promoție a fost însă tot Elena Udrea, iar faptul că nu știa că Norvegia n-are prședinte și că nu e în U.E. n-a contat prea mult: oricum nu astea erau calitățile pentru care o prețuia președintele. Chiar și după ce a fost nevoit, la presiunea publică, să o pună pe liber de la Cotroceni, unde se declanșase un veritabil „război al chiloților”, influența sa a rămas constantă. A devenit un soi de „freelancer”, care ba dădea în vileag bilețelele roz ale Tăriceanului, ba turna gaz pe focul care mistuia Alianța, crescându-și cota de notorietate în partid până la nivelul candidaturii uninominale. Aici și-a dat Elena Udrea întreaga măsură a talentului său ludic. Fără să-i pese de „mișto”-urile presei, s-a dus să dea cu mopul pe dușumelele unei școli de cartier și i-a tricotat, în direct, la televiziune, niște șosete călduroase domnului Cocoș. Având în Gheorghe Flutur un model de populism ieftin dar eficient, Elena Udrea a îmbunătățit repertoriul de gen mărșaluind pe tocuri înalte spre parlamentul în care n-a apucat să activeze, fiind nevoită să pună umărul la construcția guvernului Boc. Guvern de criză – dar sensibil la nevoile nației, una dintre cele mai acute fiind aceea de a avea un turism competitiv. Și ce specialist mai bun în turism (de shopping!) decât Elena Udrea? Grație meritelor sale, Boc n-a stat pe gânduri și i-a croit iute un minister nou-nouț. Și pentru că n-avea sediu, a luat-o în gazdă la el, la Palatul Victoria, unde la primele ședințe de guvern a și așezat-o de-a dreapta lui, ca să poată să-l tragă de mânecă dacă discursul său intră în derapaj. Dincolo de platitudinile pe care le-a debitat ca platformă-program, Elena Udrea s-a pus pe treabă și a început să-și investigheze sectorul. A băut bere cu nemții la Berlin, a înfulecat fripturi cu Dinescu la Cetate, s-a plimbat cu sania pe zăpada adusă de Flutur cu basculantele la Vatra Dornei. Pentru ea, Guvernul s-a scărmănat în buzunare și a scos tichetele de vacanță (un fel de „tichie de mărgăritar” a crizei). Rectificarea de buget a dat-o ca unică învingătoare. În timp ce de la toți ceilalți s-a tăiat, ei i s-a pus în traista Vuitton. Ultima performanță a Elenei Udrea este de a-l fi convins pe Boc că autoturismul Audi A6 pe care-l folosea îi pune viața în pericol. Și cum să accepte premierul o asemenea dramatică remaniere: i s-a aprobat cu iuțeală suma necesară achiziționării unei noi mașini, mai scumpă dar mai sigură.

Cârcotașii pot invoca, desigur, faptul că de când e ea la cârma turismului, intrările de vizitatori străini au scăzut cu vreo 10 la sută. Dar acesta e un fleac și nu așa se pune problema. Ci din perspectiva succeselor: Elena Udrea a pus mână de la mână cu amicul său Flutur și le-a oferit președintelui și premierului câte un car de ouă – omagiu găinilor eutanasiate de fostul ministru avicol! E un început!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie