Ziarul personal Octavian Andronic
29 Iun 2022 - 01:32
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Acoliții premierului trebuie să înțeleagă că spitalele nu au nevoie de medicamente de discotecă sau de pe vremea lui Tudor Vladimirescu!

-- Sorin Oprescu, membru PSD

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

joi 05 februarie 2009 Nr: 2422

Predarea lui Predoiu

de Octavian Andronic

După oprirea lui Oprea, iată că avem parte și de predarea lui Predoiu. Din fericire pentru el, evenimentul s-a produs într-un moment în care opinia publică și cea care o manipulează după cum dorește – mass media, nu Puterea – a fost asaltată de evenimente incomparabil mai spectaculoase și mai complexe. A fost, mai întâi, furtul de armament de la Ciorogârla, apoi crima de la Brașov, după aceea captura de droguri de la Constanța, în continuare a apărut suspectul de serviciu de la Brașov și povestea romanțată a eliberării sale din penitenciar pentru motive umanitare și toată mizeria pe care a dezvăluit-o acest mecanism dubios. Așa încât anunțul pe care l-a făcut autosuspendatul – și prin urmare, „independentul” ministru al Justiției, Predoiu – aproape că a trecut neobservat.

Știți cine este ministrul Predoiu? Domnul acela înalt și bucălat, pe care nu se știe de prin ce casă de avocatură l-a scos Tăriceanu ca să-l pună în locul „tânărului mafiot” de la Iași, Chiuariu. Începută în Februarie 2008 și încheiată (provizoriu) în Decembrie același an, cariera ministrului liberal al Justiției nu s-a remarcat decât prin tentativa (care, de regulă, se pedepsește ca și fapta propriu-zisă) de a pune în locul lui Morar, de la DNA, căruia-i sosise sorocul, pe o doamnă pe care o considera dânsul capabilă – Monica Șerbănescu. Pe atunci, junele nostru considera că Morar nu mai este bun, că se are prost cu presa și că, în general, nu prea obține rezultate în munca pe care o desfășoară. Ceea ce era, în bună parte, real. Dl Morar nu se remarcase decât prin ciondăneala continuă cu cei pe care-i audia și prin „scurgerile” de informații într-o anumită parte a presei cu care se avea bine și prin care îi atenționa pe neascultătorii ascultați la telefoane. Numai că CSM-ul, cârcotaș cum e el, n-a agreat-o pe doamna Șerbănescu. Și Morar a rămas, cu prelungiri succesive de mandat, la postul lui. Între timp, neprelungindu-i-se lui mandatul de către partid, dl Predoiu a fost nevoit să și-l prelungească singur. Cum? Simplu: autosuspendându-se! Și devenind astfel, prin forța lucrurilor, independent. Într-o clipită, cele vreo 11 luni de liberalism i s-au șters din memorie de parcă n-ar fi fost! Norocul noii alianțe, căreia-i crăpa buza după un independent, să-l pună în locul regretatei Monica Macovei!

Ei bine, ce s-a mai întâmplat cu dl Predoiu? Mai nimic, până în ziua în care a ieșit la rampă și s-a predat, cu arme și bagaje, în fața lui Daniel Morar! Aflând de la înalta doamnă a Parchetului românesc că dl Morar „și-ar dori să rămână în post”, nu de alta, dar pentru că se obișnuise cu el ca câinele cu lanțul, ministrul independent Predoiu n-a mai stat pe gânduri. Ba atât de tare l-a dus mintea încât pe loc a descoperit nu mai puțin de zece motive pentru care intenția din vară, de a-l înlocui, se dovedea o mare greșeală. Dintr-o dată Morar a devenit bun profesionist, cu rezultate notabile și – mai ales – cu o bună relație cu presa. Fusese ultima piedică în calea fericirii morarului Daniel. Și, uite-așa, Codruța și Cătălin, file din poveste, au pus mână de la mână și au rezolvat problema DNA-ului în cel mai miraculos mod cu putință: adică exact așa cum își dorea și președintele Băsescu! Bineînțeles că s-au ivit imediat cârtitorii, care au încercat să insinueze că în felul ăsta Predoiu s-ar fi predat de fapt în fața Cotrocenilor și că, de fapt, ăsta ar fi fost și prețul continuității sale în funcție.

Simple speculații, nu credeți? Oricum, cine-a mai avut timp de ele când povestea lui Gorbunov se află pe toate buzele?

P.S. Dl Predoiu merită un premiu pentru precocitate și perspicacitate: într-o declarație de ultimă oră a făcut senzaționala dezvăluire că motivul pentru care-l susține pe Morar e că luptă... împotriva corupției!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie