Ziarul personal Octavian Andronic
30 Sep 2023 - 15:25
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

"Păi mă, spălare de bani înseamnă că un dolar, ca să-l speli, trebuie să fie negru.Iar eu am afaceri cinstite, cu case.Păi dacă io n-am câștigat în viața mea un ban negru, pentru ce să-l spăl".

-- Gigi Becali

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

miercuri 04 mai 2011 Nr: 3280

Osama Bin Vântu și Obama Schwarzenberg

de Octavian Andronic

Secvență incredibilă: Executivul american, cu Obama înghesuit între Gates și Hillary, urmărește cu sufletul la gură imaginile de pe un ecran pe care acțiunea trupelor speciale se desfășoară în direct. Ceea ce până mai ieri ținea de Science Fiction a devenit astăzi un procedeu curent de coordonare și supervizare a celor mai secrete manevre militare. Stau și mă întreb care ar fi fost efectele dacă arestarea și, în final, uciderea teroristului "numărul 1" s-ar fi transmis în direct pe întreg mapamondul! Cu siguranță că prețul unei secunde de publicitate aici ar fi fost unul imens, dar s-ar fi găsit, fără îndoială clienți.

Încerc să translatez de la lumea mare, la lumea noastră mai mică, și îmi imaginez staff-ul de la Cotroceni, cu Traian Băsescu înghesuit între Elena Udrea și Roberata Anastase, urmărind, cu sufletul la gură, pe un ecran de mari dimensiuni, transmisia în timp real, efectuată de SRI, a negocierilor secrete dintre Vântu și Elan Schwarzenberg. Fiind vorba despre o transmisie privată, n-ar fi fost nevoie să se acopere cu bip-uri expresiile licențioase din vocabularul curent al mogulilor. Iar comentariile ar fi vizat îndemânarea cu care fostul domn Rădulescu izbutește să evite capcanele tradiționale de care uzează interlocutorul. Și, cu siguranță, la bătaia palmei, asistența ar fi izbucnit în urale!
Hai, însă, să revenim cu picioarele pe pământ.

Deși interesul Puterii este evident în eliminarea unui pericol real în calea păstrării "comenzilor" la viitoarele alegeri, mi-e greu să cred că Elan Schwarzenberg este agentul acoperit al lui Băsescu și al echipei sale.

Este, fără îndoială, un om apropiat, un susținător al lor mai ales prin alăturarea sa în demersurile publice conduse de "mogulul cel bun" Păunescu, cu care este și asociat în B1TV. N-aș achiesa nici la speculațiile referitoare la faptul că Vântu ar fi făcut tranzacția cu pistolul la tâmplă și cu perspectiva pușcăriei la ușă. Dealtfel, incoerența acestuia a atins niveluri greu de imaginat, în special, în decursul ultimului an.

Contrele sale directe și repetate cu președintele au avut un suport din ce în ce mai slab și mai neconvingător.

Arma sa principală -televiziunea - s-a aflat într-un declin continuu, tranzacția cu Ghiță rămâne una dintre cele mai ciudate și mai misterioase de pe piață, iar evoluția sa justifică toate suspiciunile. Ce a luat Ghiță? Cu câți bani și pentru ce? Desigur, și aici sunt de luat în calcul legăturile oculte ale junelui ploieștean cu "serviciile" care i-au netezit nu odată drumul în afaceri. A crezut Vântu că Ghiță deține cheia acestui sector în care el nu mai primea răspunsuri la apăsarea pe vechile butoane? Poate. Cât despre episodul pe care l-am evocat imaginar în preambul, el se înscrie în aceeași categorie de tranzacții mistico-fantastice: care e prețul pe care l-a plătit Vântu ca să scape de Realitatea? Care este prețul real al tranzacției? Schwarzenberg zice că Vântu și-a scos banii pe care i-a investit - afirmație pe care doar proștii o pot crede. Vântu a pierdut cu Realitatea peste 100 de milioane de euro! Este cineva nebun să dea atâția bani pe un produs care se apropie amenințător de scadența valabilității? Poate, cu gândul la copii și la baniii mobilizați pe afară, afacerea să se fi perfectat pe vreo două-trei milioane. Plătibili și aceștia în rate.

Faptul că Ghiță a fost ținut în afara afacerii spune și aceasta multe. În primul rând că managementul lui este în pericolul de a lua sfârșit curând. Și că postul, dacă va supraviețui se va înscrie în linia canalelor media "obiective" și "constructive"...

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie