Ziarul personal Octavian Andronic
30 Noi 2023 - 22:29
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Eu, sincer să fiu, aș vrea să dau postul Tele 7abc lui Ludovic al XIV-lea.

-- col. (m) Virgil Voiculescu, director general Tele 7 abc

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

vineri 22 aprilie 2011 Nr: 3272

Operațiunea "Ghiță": Frumosul și Bestia

de Octavian Andronic

Vântu a ajuns din nou în arestul de la Rahova, loc ce începe să-i fie la fel de familiar ca hotelul de lux din Elounda în care-și petrecea vacanțele din Creta.

Odată cu această mișcare, "operațiunea Ghiță" intră în linie dreaptă. Ceea ce urmează e ușor de anticipat: procesul de trecere a "Realității" în portofoliul junelui ploieștean se va definitiva din punct de vedere legal și, odată cu aceasta, schimbarea la față editorială mult așteptată: în locul unor personaje pătimașe de genul Oana Stancu, Adrian Ursu, Radu Soviani sau Cătălin Striblea, vor apărea deontologii de profesie din categoria Andreea Pora, Mircea Mihăieș, Mircea Marian, cei care vor ști să aprecieze cu dreaptă măsură realizările actualei guvernări, în loc să o împroaște cu noroi.

Cine și-a imaginat că Sebastian Ghiță este un personaj inocent animat doar de dorința de a  duce mai departe un brand aflat în dificultate s-a cam înșelat. Și cel mai tare s-a înșelat chiar Vântu. Este de mirare cum un personaj uns cu toate alifiile n-a reușit să le miroasă pe cele cu care era uns Ghiță! De aici și naivitatea sa impardonabilă, de a vorbi cu el franc, ca de la golănaș la golănaș, fără a-i trece prin cap că sfiosul său interlocutor era blindat cu toată tehnica din dotare și că chicotele sale nu exprimau spaima pe care ar fi trebuit să i-o inspire perspectivele sumbre evocate plastic de cel care și-a făcut o credință din "lichidarea" racheților.

Mai degrabă Ghiță jubila la gândul că are, în sfârșit, dovada că "șantajistul " său partener ar trebui pus la păstrare pentru a nu-i pune în pericol familia și afacerile. Cât despre "mita" de 150.000 de euro, ea pare desprinsă dintr-un film polițist prost neavând, practic, nicio noimă în respectivul context.

O veritabilă confruntare între "Frumosul" asesoftist și "Bestia" feneistă s-a consumat pe DN1 în intimitatea instalațiilor de înregistrare ale instituției de specialitate și nu pot să-mi reprim sentimemtul de totala confuzie legat de controversata personalitate a mogulului malefic: atât de neinteligent să fie acesta, încât să se dea în primire ca ultimul dintre fraieri?

Ce anume a fost în capul lui, nu doar de data asta, ci și atunci când discuta "în clar" cu Popa? Ce s-a întâmplat cu persoana care ținea în mâini destine și manipula personaje după bunul său plac? Cu cel care devenise o amenințare pentru securitatea națională?

Și care promitea să-l "vâneze" necruțător pe marele său persecutor? Cum? Cu cine? Este limpede că cei cărora le ținea prelegeri legate de viață și de exersarea autorității în modalități plastice transferate deja în folclor asistă cu uimire la implozia care se produce sub ochii lor și în care marele mogul revine la dimensiunile inițiale de golănaș de cartier și la recuzita tradițională a liderului de gașcă înțeleaptă.

Vântu și Ghiță: în ciuda dificultăților de educație și extracție, ambii reprezintă fețele aceluiași tip de personaj pe care l-au produs vremurile tulburi din siajul democrație. Nici mai malefici, nici mai inocenți decât media categoriei pe care o reprezintă și care din nefericire, și-a ales ca teren de manifestare presa...

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie