Ziarul personal Octavian Andronic
03 Dec 2021 - 15:35
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Nu sunt om politic. Imi displace această categorie de omeni datorită absenței totale a ceva în cap, afară de idei fixe și nebuloase.

-- Alexandru Paleologu

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

marți 17 martie 2009 Nr: 2455

O superproducție PD-L - PSD: "Titanic.Ro!"

de Octavian Andronic

România anului 2009 poate fi comparată cu un vas de croazieră care străbate apele încolburate ale Mării Negre, de-a lungul și de-a latul unui „lac rusesc” prin care are permis de liberă trecere.

La timonă se află un vechi lup de mare, care se ghidează mai degrabă după instinct decât după busolă. În cabina de comandă l-a instalat pe favoritul său, cadetul Boc, care a îmbracat peste uniforma de mus, jacheta cu trese de căpitan. Un căpitan care nu acționează decât la comenzile de la timonă. Șef de echipaj a fost promovat un băiat care a călătorit des peste Atlantic – „Mircică, fă-te că lucrezi!” –  îl alintă jumătatea de echipaj care poartă tricouri roșii cu dungi, în timp ce cealaltă jumătate, în tricouri portocalii face haz pe seama relației sale ciudate cu șeful de la cambuză, Marian Vanghelie. Pe vas este îmbarcat întregul popor român, care ocupă, prin reprezentanții săi, cabinele de lux. Pe vas domnește buna dispoziție și echipa de divertisment lucrează pe toate planurile. În sala mare de teatru, o formație de la Camera Deputaților și una de la Senat, joacă non stop „Scrisoarea pierdută”. În sala de circ, DNA-ul prezintă, din două în două ore, arestări în direct ale unor oameni de afaceri sau demnitari, pe care o altă trupă, cu sigla CSM, îi eliberează tot din două în două ore. În barul de noapte, juna striperiță Elena evoluează la bară cu un program special intitulat „Hai cu mine la Bruxelles”. În scena în aer liber de la clasa a II-a, opoziția simulează alegeri de partid (PNL) și exerciții de autonomie (UDMR). Amatorii de drumeții fac turul vasului în spatele Elenei Udrea care, din 10 în 10 metri se oprește și dansează „Perinița”. În clubul de Business, ministrul Pogea ține prelegeri despre creșterea economică din acest an, în aplauzele unei asistențe formate din membri ai Guvernului și reprezentanți ai băncilor.

Jos, în sala motoarelor, e însă agitație. Undeva, la provă, s-a fisurat un perete și apa țășnește cu putere. Încearcă să astupe gaura, cu câlți, doi dintre specialiști – Videanu și Niță. Jumătate din echipaj stă și se uită, fiind în grevă – nu li s-a acordat sporul de „tsunami”. Fochistul șef încearcă în van să ia legătura cu conducerea superioară: Boc îi răspunde că dl Căpitan stă de vorbă cu Elena Udrea în Sala Hărților și nu poate fi deranjat. Iar altcineva nu vrea să asculte vești proaste.

Vasul s-a înclinat deja cu vreo 5 grade, dar asta nu-i încurcă pe cei  angajați în jocuri de tot felul. Nu-i deranjează nici pe actori – suntem pe mare, ce naiba! Și, oricum, sunt promisiuni de la FMI că vom primi bani să cârpim coca și să retehnologizăm motoarele, care consumă tot PIB-ul la o cursă. Vasul trece lin pe lângă un aisberg pe care cineva a scrijelit cuvântul „CRIZĂ”. Toată lumea face haz: cine-a mai pomenit aisberguri în marea Neagră? E vreo poantă de-a ucrainienilor, ca să se răzbune pe chestia cu platoul continental..

Titanic.ro merge mai departe...

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie