Ziarul personal Octavian Andronic
07 Mai 2021 - 12:44
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

''Au auzit de legea care s-a dat în vigoare și le e teamă să se mai întoarcă acasă!''

-- Mamă de căpșunari din Spania

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

joi 09 decembrie 2010 Nr: 3187

Modelul "Pop"

de Octavian Andronic

Aventura juvenilă a lui Plăcintă Junior a declanșat o adevărată vânătoare publicistică  de scormonire în CV-ul rarefiat al odraslei de ex-ministru. Mama sa, prudentă, nu s-a lăsat angrenată în discuții publice, mulțumindu-se să emită un comunicat sec în care evoca datoria Judtiției de a face lumină. Mai explicit a fost avocatul familiei care a taxat bumbăceala iubitei și călcarea cu mașina a imprudentului cetățean cu simț de responsabilitate, drept o ceartă între iubiți.

Pentru televiziune, însă, subiectul a fost mană cerească și o soluție de ieșire din impactul tematic în care ne purta searbăda temă a concediilor maternale neplătite pe jumătate. Imediat au fost convocati, comentatorii de servicii și discuția a purces, năvalnic, să întoarcă cazul pe toate fețele. Nu la problema familiei Plăcintă aș vrea să mă refer în aceste rânduri. În fond, nu cred că e vina mamei – cum reiese din formulările publicistice – că are un fiu cam tembel pe care l-a scăpat cam de multișor din mână. E mamă, în fond, și prezența sa la Parchet, pentru a vedea ce se întâmplă cu progenitura sa e un gest firesc, pe care l-ar face orice părinte. Iar atâta timp cât nu se folosește de calitatea sa politică, pentru a influența cercetarea, nimeni nu-i poate reproșa nimic.

Vreau să vorbesc puțin despre „comentatorii de serviciu”. Apariția canalelor TV de știri a impus pe piață o categorie aparte de reprezentanți ai unor segmente și profesii diferite, apți să emită judecăți pe absolut orice temă.

Avem, deja, câțiva „clasici” de acest tip, pe care-i vei putea întâlni pe câte 3-4 canale deodată, pentru că spre deosebire de alții, ei manifestă disponibilitatea de a răzbi, la orice oră, prin furnicarul orașului și de a ajunge la țanc în emisiune. Silviu Prigoană, Mădălin Voicu, Monica Tatoiu, sunt reprezentanții de frunte ai acestei categorii, dar poate că cea mai complexă personalitate este cea a doamnei Tatoiu, fostă profesoară de matematică și vânzătoare de produse cosmetice și viitoare emigrantă în Franța. Dânsa este consultată pe absolut orice temă și la orice oră din zi și din noapte. Și, culmea, are răspunsuri pentru toate întrebările. A apărut însă, la orizont, o concurentă serioasă – doctorița Monica Pop. Reputată specialistă în oftalmologie, doamnia sa a atras atenția presei video în momentul în care a realizat o spectaculoasă cură de slăbire care i-a redus volumul la aproape jumătate.

Consultată de jurnaliști mai întâi pe teme medicale, a început cu tot mai mult curaj să-și dea cu părerea și prin alte domenii: politică, economie, protecție socială. Mai nou a devenit specialistă în probleme etice. Dânsa a fost solicitată deunăzi să caracterizeze comportamentul tânărului Plăcintă, și a făcut-o cu aplomb. Odată, însă, cu ofensiva mediatică, tot mai multe voci din preajma sa au început să vehiculeze ideea că dna doctor o fi ea un specialist recunoscut, dar că mai are până la a fi un model comportamental. În ultima vreme tabloidele abundă de relatări și imagini despre amorul european al dnei doctor pentru o actriță de telenovele  naționale și despre modul în care-și exprimă public pasiunea. Mai mult: comportamentul domniei sale la locul de muncă – Spitalul de Oftalmologie – seamănă tot mai mult cu acela al unui gardian de pușcărie sau vechil de moșie. Zilele trecute a fost publicată o înregistrare în care doamna doctor insultă și face de două parale un pacient trimis la dânsa pentru o expertiză, pe care refuză să-l consulte, tratându-l într-un mod incalificabil – gest în legătură cu care și Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, deși sesizate, păstrează tăcerea.
Cu tot respectul față de priceperea doamnei doctor în tratarea afecțiunilor văzului, nu prea cred că e cel mai potrivit candidat de model și un arbitru, cum ne îmbie televiziunea.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie