Ziarul personal Octavian Andronic
18 Mai 2024 - 03:29
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Vinul și vița de vie sunt mai mult decât componente ale vieții economice, ele țin de cultură și civilizație!

-- Ion Iliescu

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Tuesday 22 March 2011 Nr: 3249

Martirizarea dlui Severin

de Octavian Andronic

Nu este prima dată când se încearcă martirizarea dlui Adrian Severin. Prima dată, jurnaliști lipsiți de principii etice – la fel ca și cei de la Sunday Times, doar că vorbitori de română – i-au întins o capcană cerându-i părerea în legătură cu modul defectuos  în care guvernarea de atunci – din care dl Severin nu mai făcea parte, el aflându-se într-o opoziție activă - distribuia cantitățile de hidrogen și oxigen în apa potabilă livrată cetățenilor ca fiind naturală și regulamentară. Fără să fie chimist, instinctul său de animal politic i-a spus însă că ceva e în neregulă – și chiar era: toate analizele efectuate arătau că se punea de două ori mai puțin oxigen  decât hidrogen în lichidul de la robinete, ceea ce a și atras criticile sale severe.

Tot presa dușmănoasă se află și la originea debarcării sale din funcția de ministru de Externe, tocmai când înregistrase un succes notabil cerând iertare Germaniei pentru deportarea etnicilor sași și șvabi în Siberia, lucru primit cu mare satisfacție de administrația de atunci a Republicii Federale. Încurajat, dl Severin era pe punctul  de a adresa un mesaj asemănător Italiei, pentru neplăcerile cauzate populației romane de către etnicii daci, în timpul celo r două războaie purtate în timpul împăratului Traian. Numai că a intervenit acel interviu în care dl Severin afirma ceea ce era de notorietate: că vreo câțiva politicieni și jurnaliști se aflau în soldea unor puteri străine. Dacă politicienii l-au mai iertat, n-a avut parte de un tratament asemănător din partea jurnaliștilor cu musca pe căciulă care au făcut  o campanie îndârjită până când Emil Constantinescu a fost nevoit să-l concedieze, nu înainte de a-i solicita lista respectivă, rămasă până astăzi în fișetul fostului președinte.

Campania împotriva dlui Severin nu s-a oprit aici: niște neisprăviți de tabloidiști de la un ziar englezesc i-au înscenat un interviu în care, chipurile, el s-ar fi oferit să facă lobby pe bani pentru o firmă-fantomă. Inregistrările prezentate de jurnaliști poartă de la o poștă amprenta falsului grosolan, ele putând fi comparate cu celebra plastografie a scatoalcei prezidențiale de la Ploiești (rușine, Dinu Patriciu!). Nu este nici o dificultate ca dl Severin să demonstreze nu doar că vocea din imprimare nu-i aparține, dar că aceasta are un accent ciudat, ce nu poate fi regăsit în exprimarea sa curentă. Mai mult, banii pe care pretind englezii că i-ar fi dat, nu se regăsesc în declarația de avere, ceea ce demonstrează clar că n-au existat. Ba se mai vorbește acolo și de o colaborare cu dl Bodu, ori se știe că așa ceva n-ar fi posibil între un social-democrat și un popular ordinar. Așa încât dl Severin va cere colegilor săi de la Bruxelles să pedepsească cu toată asprimea încercarea acelor  mizerabili de a arunca o umbră de suspiciune asupra întregului for parlamentar european. Așa ceva nu poate fi tolerat.

Concluzia trasă de dl Severin este, pe cât de drastică, pe atât de adevărată: „S-a dorit să se scape de un om incomod.” Au dorit-o și alții, dar n-au reușit. N-or să reușească nici acum!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie