Cu tot disconfortul pe care-l produce automobiliștilor nevoiți să bâjbâie pe trasee necunoscute și aglomerate, lucrările de pe bd Kogălniceanu nu trezesc resentimentele la care ne-am fi așteptat într-o lume grăbită și deloc dispusă la concesii ca cea în care trăim acum. Semn sigur că dincolo de nemulțumirea de moment suntem predispuși la un sentiment de speranță și încredere în mai binele (automobilistic și pietonal) al zilei de mâine.
Peisajul lunar ce domnește în aceste zile pe bulevardul cu pricina mă face să mă gândesc dacă în existența mea bucuresteana am mai asistat la o operațiune de o asemenea anvergură.Răspunsul este nu. Cea mai solicitată arteră a Capitalei a suportat, în ultimii 25-30 ani, doar cârpeli și mici aranjamente estetice care au sfârșit prin a o face să pară mai zdrențuită și mai puțin rezistentă. Pentru prima dată problema este abordatâ - la propriu și la figurat - în profunzime și este meritul Primăriei de a fi luat, practic pentru prima oară, taurul superficialității de coarne și de a fi impus un tratament radical. Nu am nici o îndoială că rezultatul acestor frământări tectonice va fi unul notabil, după cum cred că nici impactul asupra prerogativelor electorale nu va fi de neglijat.
Păcat doar că străzile obișnuite, amplasate mai departe de sediul Primăriei, nu vor avea cum să se molipsească de la acest hei-rup postrevoluționar, fiind sortite gropilor eterne.