Ziarul personal Octavian Andronic
03 Dec 2021 - 16:02
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

''Nae Cațavencu este la fel de sensibil ca și președintele Traian Băsescu și plânge la fiecare eveniment delicat''

-- Candidat la testarea pentru capacitate la Liceul ''Marin Preda''

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

luni 02 martie 2009 Nr: 2443

E groasă, doamnă judecător Grosu!

de Octavian Andronic

Despre aberațiile din justiția română sunt pline ziarele. Elementul cel mai spectaculos  și care a înfierbântat spiritele a fost episodul presupusului asasin de la Brașov, care a fost „învoit”     de o doamnă judecător de la Craiova, să meargă trei luni și să-și trateze un ochi în libertate. Evident că tipul, cu un consistent record criminal, compus din jafuri armate și tentative de asasinat, n-avea nimic cu ochii (deși așa i se arătase unei alte doamne, medic, tot din Craiova) și se zbenguia  ca pasărea cerului de aproape un an. În acest caz, aproape toate indiciile convergeau spre o „înțelegere” trilaterală medic-judecător-procuror, care avea în vedere punerea în libertate a temutului infractor din cine știe ce motive pe care doar mediul pestriț al Craiovei le-ar putea desluși.

Iată că avem un alt exemplu, incomparabil mai șocant: un infractor recidivist primește, din partea altei doamne judecător, din București de data asta, voie să-și trateze în libertate o afecțiune gravă: atât de gravă încât îi amenința însăși funcția sexuală, vitală pentru un violator în serie, cum este dl Lazăr. Pe baza unui astfel de diagnostic, ce ar face să moară de râs și curcile, doamna judecător Dana Grosu (numele trebuie întipărit în memoria colectivă), analizând cu atenție dosarul, ia decizia de a-i da  - conform legii!! – o învoire de la pușcărie, de trei luni, după care omul urma să se întoarcă, cuminte,  să-și ispășească pedeapsa până la capăt. Ce este cel puțin straniu este faptul că doamna judecător n-a luat nici un moment în calcul faptul că omul era recidivist, că mai fusese condamnat de trei ori pentru violuri și violență. N-a contat nici – stupoare! – faptul că după una dintre eliberările condiționate acesta și-a violat până și avocata primită din oficiu, o tânără care mai era și gravidă pe deasupra, și care a pierdut sarcina de pe urma acestei „întâmplări”! Incredibil dar adevărat! Monstrul – căci despre așa ceva este vorba – se află și acum în libertate și nu se știe dacă va fi găsit de poliție, în urma sesizării târzii a aceleiași judecătoare, că protejatul său nu s-a întors de bună voie la pușcărie. După ce se va fi vindecat, bineînțeles, de impotența care risca să-i afecteze cariera de violator.

Vă vine să credeți că așa ceva e posibil? Că, practic, judecătoarea Grosu l-a trimis pe infractorul Lazăr să comnită alte violuri? Că există persoane – nu mă refer la violator, ci la doamna judecător – capabile de asemenea cinism în executarea profesiei? Că doamna Grosu se poate uita liniștită în oglindă, în fiecare dimineață, în timp ce omul său își repetă performanțele prin cine știe ce lift sau scară de bloc? Dar, mai ales, vă vine să credeți că o asemenea performanță profesională nici nu a fost băgată în seamă și că CSM-ul s-a sesizat abia când zgomotul făcut de mass media a asurzit toate urechile?

Probabil că, dacă va fi luată la întrebări, doamna Grosu se va prevala de prevederile legale. Pentru că, într-adevăr, Codul nostru Penal e plin de astfel de absurdități  - printre care și cea care a făcut ca violatorul Lazăr  să primească, după fiecare nou viol, o pedeapsă mai mică decât precedenta.

Cred că pentru o astfel de situație, care jignește grav bunul simț comun, există o singură alternativă. Bănuiți care, eu mă sfiesc să o aștern pe hârtie, dar cred că așa ceva ar merita dna judecător Grosu...

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie