Ziarul personal Octavian Andronic
30 Noi 2022 - 08:43
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

'Nu vă lăsați convinși de cei care cred că ei dețin portofoliul de inteligență al națiunii. La fel ca foștii securiști și activiști, ei (ziariștii - n.r.) încearcă să-și păstreze privilegiile.'

-- Traian Băsescu, președintele României

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

luni 25 aprilie 2011 Nr: 3273

Din gândirea filozofică – politică a mogulilor români

de Octavian Andronic

Stenograma discuției dintre Vântu și Ghiță oferă cercetătorilor un veritabil tezaur de înțelepciune și de viziune politică. Ceea ce face din aceste texte un reper pentru contemporani  este nu doar recursul la un limbaj direct, cu impact instantaneu (termenii p(...)ă, f(...)t și m(...)e sunt folosiți de 16, 18 și, respectiv 3 ori) ci și neașteptatele figuri de stil care dau o savoare deosebită discursului. Vreau să ofer în rândurile care urmează câteva mostre din gândirea filozofico-politică a acestor reprezentanți de frunte ai intelectualității românești:
„Mă chinui să nu plătim niște bani la stat” – G;  „Toată lumea mă ajută, inclusiv bou’ de cumnată-miu” – G;  „Să nu atragem atenția și închide  ușa” – V; „Primul control l-am refuzat, al doilea l-am amânat” – G; „Nu pot să-i țin cu călușul în gură, frate!” – V; „Nu sunt de acord cu strategia ta” – V; „Râde lumea de tine-n târg și de mine” – V; „Adică la o manieră...nu că ne luăm limbile în gură...” – V; „Suntem mult mai puternici daca mergem împreună” – V; „Nu e  bine să ne dăm certați, că ne împușcăm, că ne gazăm, că ne batem în bodyguarzi” – V; „Mă, tu nu înțelegi că dacă sunt porc, nu ai nici o protecție?” – V; „Nu vreau să te schimb, să mă înțelegi, vreau doar să te liniștesc, să te poți concentra pe bussines” – V; „Mai ești și prost, finanțezi bărbați...” V; „Cum stai cu banii? Fi onest, suntem tovarăși” V; „Nu e bine să  mai dăm semnal că suntem certați” - V; „Dacă n-ai fi mers pe varianta de război, de-mpușcături, de gazări, de țigani cu iataganul, nu-i așa că am fi câștigat mai mulți bani?” - V; „Mi-ești drag și vreau să mă culc cu tine” - V; „Măi Sebastian, nu se-mpușcă în România, nimeni nu împușcă în România” - V; „Și mie-mi convine s-o fac pe seninul și pe cretinul uneori, dacă ies bani” - V; „Nu-l va schimba până în toamnă pe Boc”- V; „Succesorul lui Boc e Elena Udrea” - V; „În opinia mea ar trebui să te duci și să construiești o relație cu Elena...” - V; „Avem deja o relație pusă pe picioare. Doar că Elena, neavând mașinuțe când era mică, ca și Ponta, e zgârcită. Zgârcită rău. ” – G; „Iubește politica așa cum iubești tu femeia!” – V; „Îi taie și gâtul lui ta-su pentru putere” – V; „Noi am intrat în combinația asta să fim șmecheri, nu papagali”  - V; „Așa mi-a zis Săftoaica când a plecat de la Băsescu: Udrea va fi moartea lui!” – G. ; „Trebuie tratați cu onestitate, invitații Sebastian, nu merge să-i tratezi așa, să-i atragi în capcane, că-ți merge buhul și nu mai vin” - V; „Discutăm acum ca între doi băieți: un golan bătrân și unul tânăr. Eu vin dintr-o mahala țigănească, vin din pârnaie, din contrabandă” - V; „Io am făcut eforturi disperate să nu mă dau de gol de unde vin și cine sunt” – V ; „Inițial, pe cuvântul meu, am vrut să te îngrop și să dau o lecție tuturor. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat...Fi atent aici, că ți-au trecut gloanțele pe la ureche și mă refer la propriu...” – V.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie