Doamna Lulache a iești pe sticlă și s-a explicat. Dânsa nu se rușinează - ca dl Ionuț Popescu - de cât câștiga la Fondul Proprietatea.
Față de ce încasează omologii săi din America, era chiar puțin. Nu se rușinează nici de compensațiile pe care le-a primit când democrații au dat-o afară înainte de termen, fără să le pese de durele condiții de reziliere din contractul pe care i-l făcuseră liberalii.
Mai spune dânsa cu glas ridicat că nici măcar nu era plătită de la buget, ci din profitul făcut de Fond datorită excelentului său management. E un punct de vedere pe care l-am mai auzit și de pe la alți șefi de regii sau de companii naționale. Ce atâta gălăgie pentru niște lefuri de sute de milioane?
Dacă d-na Lulache chiar crede acest lucru, comite o eroare de neiertat pentru un specialist de calibrul domniei sale. Din ce rezultă profitul Fondului Proprietatea? Din banii pe care statul îi alocă pentru despăgubirea unor foști proprietari. Bani fictivi. Pentru că dacă ar fi avut bani adevărați, statul i-ar fi dat din capul locului fără a se mai complica cu această inginerie financiară. De unde provine profitul din care și-a luat d-na Lulache sutele de milioane? Simplu: din dobânzile bancare încasate fără niciun efort din partea managementului. Păi nu sunt tot banii Statului? Pe care i-ar fi încasat chiar el, Statul, dacă Ministerul Finanțelor nu transfera aceste fonduri la "Proprietatea"? Situația e cât se poate de asemănătoare în alte cazuri: o Regie sau Autoritate, primește de la stat monopolul să extragă, să producă, să distribuie ceva ce-i aparține statului, dar pe care ele îl vând la costuri care includ nu doar cheltuielile de producție propriu-zisă ci și salariile lor exorbitante, bonusurile, dividentele sau cheltuielile de protocol. Ei bine, ăstora vrea să le reducă Emil Boc salariile la o amărâtă mie de euro. Chestia n-ar fi o tragedie pentru ei, căci oricum, nici acum nu trăiesc din salariu.
Tragedia va fi pentru dl Boc, care nu-și va mai putea plasa clientela politică în mănoasele Consilii de Administrație de la stat! Cine se va mai duce acolo să încaseze 20% din leafa șefului instituției? Adică 200 de euro. Când acum se iau 2 - 3 mii și când unii, ca dna Grațiela Iordache, sunt forțați să facă parte din câte șapte consilii? Aici cred că va avea dl Boc o mare problemă în cruciada sa împotriva salariilor "nesimțite".
Revenind la distinsa doamnă Lulache, dânsa a acuzat ingerințele politicului în schimbarea sa dintr-o funcție pe care o ocupase nu pentru că era amica nevestei primului ministru (de atunci) și nașa ministrului de Interne, ci pentru că era competentă. Așa o fi?