Ziarul personal Octavian Andronic
25 Iun 2022 - 10:55
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Asta nu mai este opereta politicii românești. Este tragedia politicii românești

-- Radu Câmpeanu despre intrarea în politică a lui Gigi Becali

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

joi 11 februarie 2010 Nr: 2974

Ăștia ne cred proști

de Octavian Andronic

Pe măsură ce România se adâncește în criză, iar viața de fiecare zi devine tot mai greu de suportat de către omul de rând majoritar, incompetența și incoerența unei guvernări buimace ies tot mai mult în evidență.

Cu fiecare apariție în fața "românilor", premierul Boc este tot mai puțin convingător, ideile și afirmațiile sale contrazicându-se frecvent sau bătându-se cap în cap cu realitatea. Efortul de combatere a efectelor crizei și de redresare a economiei apar tot mai stângace și mai lipsite de efecte. Prins în cleștele incapacității cronice de a genera venituri la buget, Guvernul se mulțumește să taie cheltuieli de unde se poate sau de unde îi convine. Dar toate astea n-ar fi nimic, le cunoaștem, ne-am obișnuit cu ele. Grav este că premierul și ai lui ne privesc în ochi și ne mint în față, ca pe ultimii proști ai Europei.

Vine dl Boc și spune: mărim vârsta de pensionare la 65 de ani pentru că așa ne cere Europa! Nici vorbă de așa ceva. Chestia asta au inventat-o ei. Europa nu se bagă în treburile noastre. Mai ales când e vorba de o gogomănie ca asta: pentru cine mărești vârsta de pensionare? Pentru cei un milion de șomeri? O altă gogoriță cu care Boc ne-a împuiat capul este aceea a salariilor și a pensiilor "nerușinate". Nerușinată este mare minciună țesută în jurul acestei legende populiste. Pentru că adevărații nerușinați nu sunt cei care iau aceste pensii și salarii, ci cei care le dau, care le-au dat posibilitatea să funcționeze. Tot dl Boc ar vrea să ne facă să credem că de vină sunt guvernele anterioare, care și-au răsplătit astfel clientela. Dar dânsul ce face? O veștejește pe dna Lulache, prietena lui Tăriceanu, că lua la Fondul Proprietatea jumătate de milion de euro anual și îl numește în loc pe prietenul său Ionuț Popescu, căruia îi dă același salariu nerușinat. Tot el ne aiurește că scade lefurile miniștrilor, secretarilor de stat, șefilor de agenții, compensându-i în schimb cu mănoase sinecure prin Consilii de Administrație ale unor entități de stat falimentare, de unde încasează zeci de mii de euro lunar ca să participe la câte o ședință! Tot dl Boc semnează cu ochii deschiși numiri de șefi portocalii pe la regii sau companii naționale, ale căror lefuri actuale sfidează nerușinarea celor vechi. Ba îi mai și compensează generos prin contracte menite să-i pună la adăpost dacă vor veni alții să-i dea afară și să-și pună oamenii lor.

Dar cea mai ordinară minciună la care se dedă dl Boc - propriul său purtător de cuvânt, pentru că nu scapă niciun prilej de a se da în stambă în fața românilor - este cea cu revizuirea pensiilor. Dânsul vrea să ne facă se credem că va inaugura epoca legilor cu efecte retroactive, că își va bate joc de cel mai elementar principiu de drept, scăzând pensiile mari sau exagerate, sau speciale. Să i-o spună lui Mutu (când e amețit de tras pe nas): nu va reuși să facă asta! Se va trezi cu tot atâtea procese pe care, le va pierde în orice instanță! Poate, cel mult, să modifice sistemul viitor de acordare a pensiilor, dar nu pe cel trecut.

Cu același tupeu vrea să ne ia față afirmând că va obine în acest fel vreo două miliarde de dolari. Și ce va face cu ei? Pentru că a apucat să spună că pensiile nu se vor mări? Va finanța cele șapte servicii secrete și cei peste șaizeci de mii de angajați ai acestora? Ceaușescu plătea doar opt mii de securiști asta ca un amănunt neimportant.

Un lucru e limpede: guvernanții aceștia (ca și ceilalți) ne cred proști. Și mai cred că pot să întindă ața minciunii la infinit. Se înșeală!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie