Ziarul personal Octavian Andronic
13 Apr 2024 - 12:19
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

'Solicităm să nu se intre în contact cu păsările călătoare'

-- Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

Thursday 20 October 2005 Nr: 1708

Aroganța sub sechestru!

de Octavian Andronic

''Războinicul'' Gigi nu și-a putut închipui că cineva - nu contează cine - ar putea să meargă cu îndrăzneala până acolo încât să-i pună lui sechestru pe avere! A făcut-o însă nimeni altul decât plăpândul și chelul Sebastian Bodu.
Șeful Agenției Naționale Fiscale și-a asumat un mare risc în momentul în care a luat această decizie. În primul rând riscul personal de a fi agresat, la propriu, de patronul Stelei, cel care este convins că este un soi de salvator al nației prin fotbal și că, datorită acestei calități, este mai presus de măruntele chițibușuri fiscale. Egocentristul obișnuit să fluture pe sub nasul fraierilor fără o lețcaie, teancurile de dolari ''primiți de la Dumnezeu'', a constatat cu stupoare că între el și divinitate s-a interpus un ''neica-nimeni'' care are pretenția absurdă că în calitatea sa de patron atot-puternic al unei echipe galonate trebuie să țină cont de niște reguli care prevăd că pentru teancurile de dolari fluturate trebuie plătite impozitele corespunzătoare. ''Sunt banii mei!'' răcnește nervos Gigi și nu înțelege cum de i se poate băga mâna în buzunar cu atâta nerușinare. Și de către cine! Imaginați-vă doar cam cum ar fi reacționat dacă ar fi fost în situația ca Bodu să-i sechestreze și Maybach-ul cu care se dusese la ANAF să-l ia de gât pe agresor.
Dl Becali face parte dintr-o categorie de oameni aparte: aceea a unor indivizi care nu s-au omorât cu școala - vorba dlui Băsescu - dar pe care flerul și istețimea naturală i-a făcut ca, mai ales în vremuri tulburi, să câștige grămezi de bani. Cocoțați pa acestea, lumea li s-a părut mai mică și mai slabă, gata să i se posterneze la picioare. Or într-o astfel de lume regulile sunt pentru cei de jos. Pe cei de sus nu-i poate atinge nimic. Această categorie de persoane consideră cu nonșalanță că pot să rescrie atât istoria cât și legile care guvernează societatea. În mintea dlui Becali, Steaua a încetat, în momentul în care el a pus mâna pe ea, să mai fie o echipă care există și funcționează pe baza principiilor comerciale și fiscale general valabile. Ea a devenit propriul său regat, în care, călare pe un cal alb, face și desface lucrurile după bunul său plac, aducând bucurie sau mâhnire celor care confundă fotbalul cu orgoliul național. Jucătorii săi nu mai au salarii, ci donații din partea regelui. Cum să plătească Gigi impozit pe donații? Sunt banii lui! Realitatea este că dl Becali e mai șiret decât ne lasă să credem, prefăcându-se că nu pricepe. El știe bine că ce face el nu e-n regulă și că tocmai de aceea a lansat ideea ''donării'' echipei către nepoții săi, procedeu prin care a sperat să piardă urma celor 7 milioane de euro pe care le datorează, și despre care a știut în fiecare moment de când a preluat echipa. A crezut doar că pe baza interesului maladiv adesea, față de fotbal, datoriile s-ar putea pierde în ceață. A încercat chiar și arma șantajului, cu retragerea echipei, dar și-a dat seama că nu ajunge departe.
Gigi Becali e-n corzi. Iar acolo l-a băgat cine nici nu se aștepta: un funcționar chelios de la Finanțe, care dacă n-a făcut mare lucru până acum, binemeritând pentru decizia de a sfida un personaj abuziv și coleric de categoria latifundiarului din Voluntari.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie