Ziarul personal Octavian Andronic
29 Iun 2022 - 01:04
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

'În timpul campaniei electorale nu vorbim despre operele lui Dante'

-- Dan Ioan Popescu, președintele organizației PSD București

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

luni 23 februarie 2009 Nr: 2437

Acești handicapați care ne reprezintă...

de Octavian Andronic

Este cea mai mare întârziere care s-a înregistrat vreodată în elaborarea bugetului. Conform legii, acesta ar fi trebuit să fie aprobat de Parlament prin Noiembrie. Iată, însă, că mâine-poimâine e Mmartie și totul continuă să fie blocat de absența principalului instrument de finanțare.

Ce fac cei pe care i-am ales și care ne reprezintă nevoile? Se joacă! Oricât ar fi de incredibil, dar vreme de câteva zile parlamentarii noștri s-au jucat, ca niște copii idioți, de-a hoții și vardiștii. Hoții de liberali au pus de câteva mii de amendamente complet neserioase pe care vardiștii de la putere trebuie să le ia, unul câte unul, și să le respingă. Șeful idioților din opoziție declară ritos că nu încape nicio negociere pentru ca lucrurile să meargă mai repede.

„Vom lupta pâna la ultimul amendament!” – spune neîndurătorul Tăriceanu, fericit peste poate că în felul acesta îi scoate din sărite pe cei care până mai ieri îi făceau aceleași figuri. Și, ca atmosfera să se mai destindă, adunătura de handicapați își votează propriile numere de telefon…

Alți handicapați, de data asta judecători, se prevalează de nu știu ce chichiță idioată și declară senini că pasajul Basarab nu este un obiectiv de utilitate publică. De ce fel de utilitate este, onorați idioți cu robă? De utilitate personală? Pe ei însă nu-i privește și lucrarea care, și așa întârziată de o sumă întreagă de alte idioțenii, stă pe loc. Ar putea să o mai dinamizeze puțin Consiliul General al Primăriei Capitalei. Dar, credeați cumva că acolo se duce lipsă de handicapați? Ba bine că nu! Un partid – PSD – a trimis acolo o echipă întreagă de handicapați care a blocat prin vot democratic o hotărâre prin care urma să se ceară sprijinul Guvernului pentru ca lucrările de la Pasaj să poată continua. Handicapatul care reprezintă grupul a ieșit demn la microfon și a spus: noi nu votăm până nu vine aici Videanu să-și pună cenușă în cap pentru ce și cum a făcut el! Păi ce treabă are idiotu’? Nici una. Îl doare undeva că Bucureștiul, de a cărui grijă nu mai poate, e complet blocat de idioțenia lor.
Fiți liniștiți: handicapații fac regula și la Guvern! Acolo, când toată lumea e îngrozită de criza care nu se știe încă cum ne va pocni, handicapații - desemnați fac economii! Cum? Înființând ministere noi, cu liota de funcționari aferenți, cu dotările corespunzătoare și cu miniștri puși pe treabă, ca madam Udrea care de când a fost numită e mai mult prin străinătate, decât pe-acasă, și nu pe diurna de la soț. Cocoțată, deci, în vârful unei grămezi inutile, doar ca să aibă dânsa de unde să vestească că a mai ouat o mărgică (tichetele de vacanță – astea mai lipseau acum!) se miră nonșalant – ca atunci când a fost prinsă cu mâța Norvegiei în sacul ignoranței – că ar fi trebuit să treacă în declarația de avere și hotelurile lui dom’ Cocoș: Vai de mine, dar n-am știut! Cum ajung acasă le trec! – a încredințat dânsa nația de idioți care cred că ea n-are altceva în cap decât binele turistic al românilor.

Handicapații domnesc la toate nivelele. După jaful de la Cluj, când o filială a Băncii Transilvania a fost prădată de mascați, unica reacție pare a fi aceea de la Târgu Mureș – unde un funcționar al aceleiași bănci – cel puțin idiot – a plecat acasă lăsând cheile în ușa băncii!

Handicapați de pretutindeni, uniți-vă. Numai așa vom putea prospera?

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie