Punctul pe Y / marşi 06 aprilie 2010 Nr: 3015

Concursul "Avansez pentru tine"

S-a incheiat inainte de Pasti faza pe Ministerul Economiei a concursului “Avansez pentru tine”. Castigatori au fost declarati de catre un juriu impartial, doi tineri candidati dotati cu calitati deosebite. Ei se numesc Bogdan Ionescu si Oana Balan. Iata ce au declarat acestia reporterilor dupa anuntarea rezultatelor.
Bogdan Ionescu ( Syda pentru prieteni ): “Sunt mandru de performanta pe care am obtinut-o. Am muncit din greu, pana noaptea tarziu, pentru a-mi insusi notiunile necesare desfasurarii activitatii de consilier economic al ambasadei noastre din Paris. Stiu ca ma asteapta o etapa grea, departe de casa si de parinti, dar imi propun sa-i aduc in tara pe cei mai mari investitori francezi. Dedic acest succes logodnicei mele Elena si ma bucur ca in felul acesta o intamplare fericita ma va aduce mai aproape de ea, si voi putea sa-i fiu un sprijin de nadejde in misiunea deosebita pe care o desfasoara, ba la Bruxelles, ba la Strasbourg, ca parlamentar european independent. Speram ca impreuna sa faurim un viitor mai bun pentru tara noastra. Multumesc, totodata, ministrului Videanu, pentru increderea pe care o acorda tinerei generatii, pregatind in felul acesta schimbul de maine al celor care-si vor asuma dificila sarcina de ridicare a tarii pe noi culmi de civilizatie si progres. N-am sa-l uit, desigur, pe tata, domnul Bebe Ionescu, cel care s-a dovedit a fi un parinte exigent, refuzand sa apeleze la ajutorul celor pe care i-a facut oameni pe cand era director la FPS”.
La randul sau, tanara Oana Balan a dorit sa adreseze cateva cuvinte calduroase de multumire mamei sale: “Ii multumesc mamei ca a avut incredere in mine si ca a avut taria sa ma lase sa candidez pentru un post de consilier economic tocmai in Uruguay, departe de casa si de cei dragi. Sunt insa convinsa ca am calitatile necesare pentru a relansa relatiile economice, bilaterale, pana la un nivel nemaiatins in ultimii ani si sa raspund in acest fel sperantelor pe care si le-au pus in mine cei care mi-au acordat aceasta responsabilitate. Vreau sa precizez ca functia pe care o ocupa Maria Parcalabescu, mamica mea, in Ministerul Economiei - secretar de stat la IMM-uri si Mediul de Afaceri - nu a avut nici o legatura cu castigarea acestui concurs. De altfel, mama nici n-a stiut cand m-am angajat, in minister, si nici cand m-am inscris la concurs - ea preferand sa raman acasa si sa-mi gasesc ceva de lucru de la Fortele de Munca, ca orice alt tanar din aceasta tara'.
Concursul “Avansez pentru tine” se desfasoara la nivel national si el ii antreneaza pe cei mai talentati reprezentanti ai tinerei generatii, angajati pentru merite deosebite in institutiile publice centrale, care impartasesc principiile si programul Guvernului Boc.