Punctul pe Y / luni 29 septembrie 2008 Nr: 2324

Uninominala Elena si uninominalul Gigi

Uite ca celor care-au cartit impotriva votului uninominal incepe sa le dea realitatea dreptate. Nici n-a inceput campania electorala si colegiile s-au umplut de tot soiul de „vedete” care, de cele mai multe ori, n-au nimic in comun cu politica.

Caci ce poate avea doamna Udrea? Acest personaj care acum trei ani, cand avansa deja spectaculos pana la functia de consilier prezidential, habar n-avea ca Norvegia nu e in UE si ca nu e condusa de presedinte, ci de un rege. Orice om cu bun simt, dupa aceasta gafa monumentala care apus-o in situatia unui ridicol enorm, s-ar fi dus frumusel acasa si si-ar fi vazut de curatenie cu mopul si de crosetat, fara a mai scoate capul in lume. Pe doamna Udrea episodul a indarjit-o insa si si-a multiplicat pana la absurd gesturile ostentative, interpretand fara har fel de fel de roluri: de la femeie de serviciu in scoala, pana la casnica tricoteuza nimerita din greseala pe la TV.
Mai nou, bate toate recordurile facand pe jurnalista si citind stiri de pe prompter la o emisiune pentru adolescenti. Si pentru ce tot acest calvar? Pentru un loc de deputat uninominal! Pe care l-ar fi putut dobandi, incomparabil mai simplu si mai lesne daca o pitea Boc pe vreo lista!

Aceleasi cazne si eforturi pentru Gigi Becali. Omul nu e lipsit de calitati, dar i s-a urcat paranoia la cap. S-a mutat intr-un palat si deja se crede imparat (chestie specifica unei anumite etnii, alta decat a sa) si tinde sa creada ca se injoseste mutandu-se la Cotroceni. Vrea sa fie deputat ca sa-i invete pe romani ce inseamna sa fii patriot! Si nu face asta pe bani! Dovada, candideaza in sectorul 5, unde sunt cei mai saraci alegatori. Cei pe care i-a mituit deja, in cateva randuri! Nu se asociaza cu un alt partid din mandrie - nu ca nimeni nu se arata interesat si, in dezordinea mentala la care l-a adus batalia asta pe doua fronturi -fotbalul si politica - e convins ca in noiembrie sunt alegeri europarlamentare!

Cu tot absurdul si cu tot ridicolul de care se inconjoara aceste personaje, posibilitatea ca ele sa faca parte din viitorul corp legislativ este tot atat de mare incat te intrebi cui a folosit aceasta campanie disperata in favoarea unui sistem care in nici un caz nu acopera imperfectiunile votului pe liste.