Punctul pe Y / joi 11 septembrie 2008 Nr: 2309

Gaura mica si neagra si gaurile mari si verzi

Reprezentantii unui partid mai sensibil decat altele la nevoile poporului s-a autosesizat si au cerut incetarea imediata a experimentului care, aratand cum s-a format universul, ar fi putut atrage dupa sine o catastrofa, formand o gaura mica si neagra in care s-ar fi scurs toata agoniseala de pana acum a omenirii.
Gest remarcabil, dar inutil, pentru ca ziua Z a venit si experimentul s-a desfasurat in ciuda cererii imperative venite de la Bucuresti.

Inclin sa cred, mai ales acum, dupa ce pericolul a trecut, ca pentru noi, romanii, gaura mica si neagra de la Geneva este infinit mai putin ingrozitoare decat se dovedesc nenumarate gauri mari si verzi in care s-au neantizat fondurile si mare parte din bugetele Romaniei post-revolutionare. Fie ca a fost vorba de privatizari, fie de licitatii, fie de incredintari directe, fiecare pas de acest fel a fost insotit de topiri inexplicabile de fonduri, fie de active. O celebra gaura mare si verde ramane cea in care a disparut, ca-n „Experimentul Philadelphia” , flota PETROMIN, de n-au mai dat de ea nici cei mai iscusiti procurori din Parchet.

Am pomenit de „gauri mari si verzi” pornind de la faptul ca echivalentul acestor disparitii s-a calculat, de regula, in moneda verde a dolarului american.
Sumedenii de gauri mari si la fel de verzi s-au produs pe toata perioada de activitate a AVAS - si cum s-a mai numit el inainte, FPS sau APAPS. S-au scufundat in ele fabrici si uzine, disparand fara urma si fara sa lase ceva in vistieria statului. Ba, as zice, cea mai mare gaura neagra este chiar AVAS, proiectat sa se autodesfiinteze dupa privatizarea principalelor active, dar care nu da niciun semn de acest fel, permitandu-si chiar sa-i ofere presedintelui sau Anastasiu cel mai mare salariu de demnitar, buzunarele acestuia devenind ele insele doua mici gauri negre. Gauri mari si verzi au insotit fiecare privatizari „de succes”, incepand cu Romtelecomul si continuand cu PETROM si BCR, vandute pe sume al caror diametru s-a dovedit a fi considerabil mai mic decat acela al gaurii lasate in averea statului. O veritabila constelatie de astfel de gauri, mai mari sau mai mici, alcatuiesc demnitarii si inaltii functionari ai statului care incaseaza degeaba sume considerabile, nefacand mai nimic din ceea ce le-ar reveni de drept potrivit mandatelor incredintate. „Aici sunt banii dv!” - ar trebui sa scrie in dreptul fiecarei gauri de acest fel care impanzesc o tara ce nu reuseste sa-si revina in niciun fel de pe urma acestui fenomen paranormal, insuficient cercetat in special de catre „fizicienii” de la Parchet.