Punctul pe Y / sâmbătă 11 august 2007 Nr: 2023

Antiepiscopul Dinescu

Mircea Dinescu, onorabilul colegian CNSAS, nu a facut vreodata un secret din alergia pe care o face la popi. Unii zic ca n-ar prea fi fost dus la biserica, inca de pe vremea copilariei sloboziene. Altii ca ar fi avut nu se stie ce (ne)intelegeri cu unii reprezentanti ai cultelor.

Este cert insa ca ori de cate ori a avut prilejul, in publicatiile sale, a taxat cea mai credibila institutie a tarii cu sarcasm si cu neinduplecare fata de tarele reprezentantior sai. Printre cei care s-au aflat constant in vizorul penelului sau acid s-a numarat si recent repauzatul intiistatator al Bisericii Ortodoxe, prea- fericitul acum, in lumea de dincolo, Teoctist.

Nu s-a stins bine ecoul rugaciunilor de la capataiul sau ca, primul care a ridicat steagul de lupta impotriva slujitorilor bisericii care, in conditii diverse, ar fi facut pactul cu diavolul, a fost Mircea Dinescu. Nu in posibila sa calitate de reprezentant al societatii civile, ci in aceea de membru al Colegiului CNSAS. Dinescu a facut ceea ce a facut de atatea alte ori: a „deconspirat” in avans lucruri care ar fi trebuit sa ramana confidentiale pana la anuntul public legal.

De data asta, Biserica a facut ceea ce nu a facut nici unul dintre cei care au incercat pe propria piele ce inseamna libertatea totala pe care si-o aroga distinsul poet, de a nu tine seama nici de fisa postului platit de la Buget, nici de reglementarile care-i privesc pe cei care manuiesc hartoage cu caracter secret si nici ceea ce bunul simt - nelegal - implica intr-o pozitie si o relationare ca a sa: si-a anuntat intentia de a-l da in judecata! BOR versus Dinescu! Iata un show de care, pe ameteala asta generata de presiunea atmosferica, nu doar mass media, ci si publicul in general, satul de crimele de la ora 17 si violurile de la ora 21, il asteapta cu nesat.

Va fi un spectacol national, de succes care va demonstra, daca mai e nevoie, ca in Romania totul, inclusiv legea, este de o relativitate care frizeaza absurdul si ca in fata aceleiasi legi suntem cu totii egali, cu exceptia celor care si-au dobandit statutul de a fi mai egali decat ceilallti.