Ziarul personal Octavian Andronic
22 Feb 2020 - 15:32
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Arhiva foto Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

'De exemplu, eu vreau să fac saună cu Alina Mungiu Pippidi'.

-- Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 

Gura lumii

Pagina: 3/10
(7559 cuvinte în acest text)
(16673 afișări)  Tipărire

* CAZUL ‚TROACĂ’. La Iaşi, toată lumea comentează cazul ‚Troacă’ (respectiv părintele domnului ministru David) care este dat în urmărire generală pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni grave. Orice om de bună credinţă ştie că urmaşii nu trebuie să răspundă pentru faptele părinţilor, dar dacă fiul este propulsat ministru şi nu oriunde, ci la Ministerul Afacerilor Interne atunci apare o problemă gravă şi inacceptabilă pentru orice stat civilizat. Incompatibilitatea poate rezida şi din legătura de data aceasta prin soţie, Vanda Vlasov, care este fiica lui Mihail Vlasov – avocat liberal din Iaşi. Acesta a avut înainte de 1989 legături mai mult decât privilegiate cu ‚organele’ fiind rând pe rând vânzător în shop, procuror şi judecător toate funcţii care nu puteau fi acceptate decât cu acordul securităţii. Mai mult, Vlasov fiind prins în flagrant pentru luare de mită şi trafic de ifluenţă nu a executat pedeapsa la puşcărie ci ‚la cameră’ în arestul miliţiei unde ar fi ‚servit frumos’ anchetatorii.
Echipa Vlasov de la Camera de Comerţ Iaşi ar fi implicată şi în deturnarea a 210.000 Euro – fonduri europene, dar şi acest dosar a fost tras pe linie moartă la intervenţiile ginerului.
În ultima perioadă, tandemul Vlasov-David acţionează cu mare forţă pentru capturarea Cemerei de Comerţ şi Industrie a României. Se fac presiuni asupra justiţiei unde se judecă mai multe cauze în care Vlasov sprijinit de un grup de presiune încearcă de 5 ani să ocupe Camera României, ca şi asupra organelor Ministerului Afacerilor Interne, care anchetează fapte penale comise de acelaşi personaj. (19 aprilie 2007)

* UNDE E SPERANŢELE MELE? Zi neagră, miercuri, 11 aprilie 2007 pentru ambiţiosul avocat penal din Iaşi, Mihai Vlasov: proiectul de lege privind organizarea Camerei de Comerţ, copt de el şi de camarazii săi liberali în aşa fel încât să-l înlăture pe Babiuc şi să-i permită lui să pună mâna pe afacere, a căzut şi la votul din Cameră. Culmea, când noua conjunctură politică îi dădea speranţe majore: din noul guvern liberal face parte şi ginerele său, şi chiar în funcţia de ministru de Interne. Ca să nu mai vorbim despre asumarea liberală a întregii puteri. Ei bine, de unde credeţi că i s-a tras Vlasovului? Tocmai de la liberali: câţiva dintre aceştia, aflaţi sub influenţa recuzitei pascale, au greşit votul! Luaţi la întrebări, au explicat că aşa au înţeles instrucţiunile primite!
Se pare că a fost ultima ‚strigare’ pentru cel care neobosit, încearcă încă din 2002 să pună mâna pe Cameră cu orice preţ: chiar cu acela al unor puciuri sau al unor asalturi de tip terorist! Această campanie a dus, mai întâi, la pieredea Registrului Comerţului (Năstase a profitat de certurile din sistem şi li l-a luat de sub nas!), precum şi la autoritatea şi ponderea unei instituţii esenţiale pentru climatul de afaceri

* SALT PE INTERNET! Continuând să mai apară, fiind distribuit gratuit pe la mall-uri, deoarece patronul Iacob mai are de derulat nişte contracte de publicitate pentru care a încasat deja banii, ‚Curentul’ se pregăteşte să iasă de tot de pe piaţa de hârtie. Viitorul său, se zice, e legat de modalitatea incomparabil mai ieftină, a formatului electronic. S-ar putea să fie un deschizător de drum pentru (prea) multele gazete care abia-şi trag apariţiile prin tipografie

* RĂSPLATA JERTFEI PATRIOTICE! Dacă v-aţi mirat văzându-i pe lista membrilor noului cabinet pe domnii Adomniţei şi Silaghi, veniţi de nu se ştie unde pentru a conduce două ministere importante, cu care n-au nici în clin, nici în mânecă, vă vom risipi nelămuririle: cei doi domni se numără printre cotizanţii de frunte ai PNL, donaţiile lor depăşind considerabil suma admisă de lege, cea a celor 48 de salarii medii pe economie. Dai un ban, dar face!

* COPOS E DISPUS SĂ AŞTEPTE UN SECOL! Dacă un om de zgârcenia proverbială a lui George Copos, căruia doar ideea că ar trebui să bage mâna în buzunar îi provoacă suferinţe fizice insuportabile, a ajuns să spună că şi-ar da jumătate din împărăţie (avere), nu şi fata, că e dată deja, ca să-l aibă la Rapid pe Cristiano Ronaldo de la Manchester United, înseamnă că i-a lăsat gura apă la gândul ce bani ar putea să scoată de pe urma lui, ţinându-l în Giuleşti doar vreo zece ani. Cum însă şansele de a-l achiziţiona sunt foarte mici (lui Cristiano nepriindu-i clima) se mulţumeşte să spere, cum l-a asigurat o celebritate europeană, că o bază sportivă precum cea pe care o are Rapidul ar putea să producă un Cristiano Ronaldo la o sută de ani. Date fiind economiile considerabile pe care le-ar putea face în acest fel, Copos e dispus să aibă răbdare şi să-l aştepte

* OLTEANU - PE URMELE BUNICII. Ca să mai compenseze pierderea provocată de scurtarea vizitei sale în China din cauza restructurării Guvernului, operaţiune ce impunea prezenţa sa în laboratorul împărţelii prăzii executive, alături de celălalt fidel tăricean, Cristian David, preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu s-a dus niţel prin Ungaria, să vadă cum se descurcă ungurii cu Uniunea Europeană şi dacă au şi ei probleme cu preşedintele lor, chiar dacă acesta este mai mult spectator decât jucător. Vizita are şi o conotaţie de suflet, dat fiind că bunica sa, fostă mare demnitar comunist (şefă pe la Secţia Internaţională a CC-ului) era niţel unguroaică… (12 aprilie)


AMBIDEXTRU