Ziarul personal Octavian Andronic
20 Ian 2020 - 16:54
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Arhiva foto Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

''Cât de relaxant e să ieși din lumea asta falsă a costumelor și a debitărilor de nonsensuri unde fiecare se simte mai important decât celălalt, nerealizând că ne petrecem viața făcând lucruri inutile''

-- Peter Imre, Corporate Affairs Director, Philipp Morris România

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

sâmbătă 13 iunie 2009 Nr: 2784

Sloganul "secret" EBA - "10 voturi pe secție!"

de Octavian Andronic

Toată lumea a fost impresionată de reușita celei mai tinere mlădițe a familiei Băsescu. Iată o fată hotărâtă care știe ce vrea și care reușește să realizeze prrin propriile forțe ceea ce și-a propus – și-au spus cei care nu țin neapărat să facă o paralelă între modalitățile de promovare ale membriilor de familie pe timpul comuniștilor și acum, în democrație.

Obișnuită, ca orice tânăr de vârsta ei, cu viața ușoară și fără probleme din cluburile la modă, Elena Băsescu a depășit cu tenacitate această fază, deschizând ochii asupra responsabilităților care îi revin în calitate de cetățean, de membru responsabil al societății. Abia atunci a început să vadă mai clar ceea ce este în jurul ei și a realizat necesitatea implicării. Au ajutat-o, bineînțeles, tovarășii de luptă ai părintelui său: politicienii democrați înzestrați și devotați. Un important pas l-a făcut Elena Băsescu atunci când a acceptat propunerea Monicăi Ridzi de a deveni stagiară la Bruxelles, pentru a vedea și înțelege mecanismele de funcționare ale mașinăriei europene. Atât de mult i-a plăcut ce a văzut acolo încât nu a mai avut liniște până nu și-a depus candidatura. Și n-a făcut-o la modul comod în care ar fi procedat orice altă persoană care ar fi beneficiat de avantajele ei. Nu. A refuzat cu mândrie varianta comodă și lipsită de griji a candidaturii pe liste de partid, preferând să ia viața și politica în piept din postura de independent. O provocare imensă și o sarcină extrem de dificilă. A bătut țara în lung și în lat pentru a cunoaște oamenii și a se face cunoscută. Nu a avut liniște pe toată perioada campaniei electorale (când nici nu i-a mai călcat piciorul în vreun club, deși ar fi avut și acolo de convins alegători) și nu s-a lăsat până când nu s-a convins pe sine că a făcut tot ce era omenește posibil.

Și a venit momentul adevărului: peste 4% dintre românii cu drept de vot care s-au prezentat la urne au considerat-o pe EBA demnă să ne reprezinte în Parlamentul European! Bucuria a fost enormă, familia a exultat iar inamicii politicii și-au ros unghiile de necaz. Europarlamentar, Elena Băsescu a devenit alta. Și-a luat noua calitate în serios. S-a dus iute la partid și a vrut să constate cu ochii săi dacă directiva democrat-liberală (pe care unii au scris-o chiar pe tablă) de a obține, cum-necum, câte 10 voturi la fiecare secție de votare, a fost respectată. Și dacă nu, cine răspunde. A luat-o dur la întrebări pe Roberta Anastase cum a fost posibil ca în "județul Ploiești", de care răspunde, procentul său să fie atât de mic, de-a fugit președinta Camerei de la întâlnire, în lacrimi de rușine. Aici au văzut colegii – în mijlocul cărora a revenit cu grăbire – spiritul demn și responsabil al parlamentarei independente. Și au înțeles mai bine că de-acum înainte vor avea de-a face cu doi Băsești în loc de unul singur. Cel de-al doilea, ales pe „liste secrete” de câte 10 voturi pe secție! Științific și pragmatic, nu?

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie