Ziarul personal Octavian Andronic
24 Mar 2019 - 03:05
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Arhiva foto Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

'Nu vă lăsați convinși de cei care cred că ei dețin portofoliul de inteligență al națiunii. La fel ca foștii securiști și activiști, ei (ziariștii - n.r.) încearcă să-și păstreze privilegiile.'

-- Traian Băsescu, președintele României

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

luni 09 mai 2011 Nr: 3283

Singur, împotriva tuturor

de Octavian Andronic

Auzind ce-a dat la presă premierul Boc, după ce-a fost surprins ținând la sol avionul TAROM până-și termină dânsul treburile de partid și de stat, ne-a dus imaginația către secvențe clasice de film: un Boc musculos, îmbrăcat în echipament de camuflaj și înarmat cu arc cu săgeți, strecurându-se prin jungla urbană și doborându-și, unul câte unul, dușmanii care-l împresurau și-i vroiau capul! Un Rambo de la Răchițele, pe care soarta nemiloasă l-a adus în situația de a-și căuta dreptatea cu armamentul din dotare: debitul alert, privirea cutezătoare și încrederea nemărginită în ideile și faptele sale. Și – pentru ca paralela să fie completă – deasupra sa veghează colonelul care l-a antrenat pentru misiunile de gherilă, cu bereta de mariner pe țeasta pleșuvă, gata să-l extragă  din situațiile de pericol maxim atunci când evenimentele o iau razna.

Singur împotriva tuturor – s-a definit Emil Boc pe sine, prin „tuturor” înțelegându-se, în primul și în ultimul rând mogulii rămași pe baricadă, capii răutăților USL-iste și – cine are ..., pricepe – cei care nu-i împărtășesc moțiunea deja câștigătoare.

Premierul a sesizat bine situația: este mai încolțit ca niciodată. Și nu doar pe cei cu care i-a și enumerat. Se mai adaugă aici pensionarii cu pensii micșorate, bugetarii cu lefuri tăiate, angajații cu reguli de muncă schimbate, sindicaliștii lăsați fără obiectul muncii și toți cei care simt nevoia să-l huiduiască, pe la ieșirile publice, în loc să-l aclame. Și vine, firesc, întrebarea: a făcut Emil Boc atât de mult rău încât să merite să fie hăituit, huiduit, persiflat și insultat? Dacă e să te iei după susținătorii moțiunii sale, ar trebui mai degrabă să i se înalțe un monument pentru curajul cu care a purces la luarea măsurilor care au salvat țara de la dezastru. Pentru că tot ce-a făcut a fost spre binele nației, chiar dacă nația nu percepe încă acest lucru. A fost omul de sacrificiu – un sacrificiu pe care l-au făcut necesar cei care i-au lăsat greaua moștenire.

Desigur, este un discurs care poate să aibă un oarecare succes. Dacă n-am ști că dezastrul căruia i s-a împotrivit premierul a fost provocat de aceeași clasă politică din care face și domnia sa parte, că a contribuit direct prin acțiunile sau punctele de vedere susținute la agravarea unei stări de lucruri, că el însuși poartă vina pentru întârzierea sau ignorarea măsurilor de stopare a unui declin amplificat de hoția sau de privilegiile propriilor săi susținători. „Eroul” Boc este în postura celui care târăște bătrânica să traverseze strada și o lasă în calea mașinilor care trec voios pe roșu... După care se proclamă erou al bunelor maniere.

Dacă cineva și-ar permite luxul să mă întrebe, i-aș spune că nu-mi doresc un premier care să lupte – fie și pentru o cauză justă – împotriva tuturor, ci unul care să lupte pentru toți. Sau, măcar, pentru majoritatea democratică.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie