Ziarul personal Octavian Andronic
15 Noi 2018 - 05:43
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 
Expo ANDO XXXX (15 martie 2016)

 Arhiva foto Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

Acoliții premierului trebuie să înțeleagă că spitalele nu au nevoie de medicamente de discotecă sau de pe vremea lui Tudor Vladimirescu!

-- Sorin Oprescu, membru PSD

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

miercuri 21 septembrie 2011 Nr: 3366

M – de la Mediu e valabil și la Muncă!

de Octavian Andronic

Sulfina Barbu, numită mai deunăzi ministru al Muncii (etcetera) este cel de-al 6-lea titular al acestui portofoliu de când puterea portocalie – cunoscută la debutul său drept “Alianța D.A.” – a preluat puterea în România spre a conduce țara spre cele mai înalte culmi ale traiului bun. Nu întâmplător, ministerul care monitorizează evoluția acestui indicator, a fost cel mai zguduit de diversele seisme politice.

Când fostul pesedist Marian Sârbu i-a predat democratului Gheorghe Barbu ștafeta, lucrurile păreau că se îndreaptă spre standardele europene. Șirul de ajutoare de tot felul, inițiate electoral de PSD, a fost continuat într-o veselie, de nu mai era român care să nu beneficieze de așa ceva. Nici măcar cutremurul despărțirii PNL de PD, din 2007, nu a stopat cursul. Barbu i-a predat ștafeta lui Paul Păcuraru, iar acesta, în 2008, a lăsat-o în locul său pe Mariana Câmpeanu, însă doar pentru cele mai scurt mandat de până în prezent: mai puțin de trei luni.

Revenirea în fruntea ministerului a lui Marian Sârbu a reactivat speranța că, în fața amenințărilor crizei, se va putea reacționa cu ceva mai mult profesionalism. N-a fost să fie, pentru că fragila alianță dintre democrați și social-democrați s-a făcut țăndări și la lista amatorilor s-a mai adăugat și interimatul inginerului Pogea. După formarea noului Guvern Boc (nu se mai știe exact al câtelea), portofoliul buclucaș a fost preluat de un specialist - Șeitan, care însă avea obiceiul să vorbească mai mult decât trebuie și – mai ales – despre ce nu trebuia – așa încât a fost pus pe lista remanierii din septembrie 2010.

În locul său a venit un băiat cumsecade, de prin nordul țării, cunoscut sub numele original de Nelu Ioan (și Botiș) care a trudit și el o perioadă să-și îmbunătățească nivelul de trai pe bază de fonduri europene. Prins cu mâța-n sacul cu euro, și-a dat demisia, iar la cârma Muncii a venit cel mai aerian dintre toți miniștri de până acum: povestitorul Lăzăroiu, eliberat cu schepsis de la Cotroceni, cu ceva timp mai înainte.

N-are rost să mai vorbim acum despre ce trăznăi a făcut sociologul nostru, de și-a ridicat în cap tot partidul din care nu făcea parte. Importat este că postul a devenit din nou vacant și s-a declanșat bătălia internă între refuzații din alte runde. Între aceștia, cu siguranță că cea mai mai frustrare a încercat-o veterana Sulfina Barbu, cea aruncată la gunoi de Tăriceanu și nerecuperată nici la alianța cu PSD și nici la remanierea din 2010. De data aceasta, însă, a câștigat partida, chiar dacă mediul nu prea are de-a face cu prefectura Muncii. La urma-urmelor, miniștrii ar trebui să fie politici, nici nu li s-ar cere să aibă habar de domeniu dacă au în subordine echipe profesioniste. La noi e însă o “modă” la care nu renunță nimeni: fac pariu că nici doamna Sulfina, care-și va aduce, pe rând, oamenii cu care a lucrat la Mediu, să facă politica muncii. M de la Mediu e doar identic cu cel de la Muncă.

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie