Ziarul personal Octavian Andronic
31 Mai 2020 - 16:07
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Arhiva foto Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

În județele rurale s-au prezentat mai mulți la vot!

-- Stelian Tănase, moderator TV

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 


Punctul pe Y

marți 11 mai 2010 Nr: 3038

Apelul la Solidaritate

de Octavian Andronic

Parcă presimțea ceva echipa de campanie a candidatului Traian Băsescu când, după celebrul „Să trăiți bine!” din 2004, a adoptat în 2009 sloganul „La bine și la greu!”. Subliminal se inducea ideea că noul mandat va fi unul în care se vor întâmpina niscai dificultăți dar că Traian Băsescu era garanția că poporul va mărșălui, sub înțeleapta sa conducere, spre ieșirea din criză.

La alegerile din 2009 se consumase deja primul an de criză și, cu un optimism bazat doar pe impresii, guvernanții ne asigurau că vârful (în jos!) fusese depășit și că vor putea veni vremurile bune de altădată. Ba, chiar, candidatul portocaliu ne-a arătat și niște grafice din care reieșea că economia domnilor Videanu, Berceanu et Comp o apucase deja pe drumul cel bun, chiar dacă întregul an fusese consumat fără să se ia nici o măsură convingătoare și eficientă, cu excepția, poate, a acelui impozit unic (impropriu numit forfetar), idee otrăvită adusă în Guvern de un pesedist.

Lucrurile, însă, n-au mers deloc bine și împrumutul de la FMI s-a transformat, din centură de siguranță, în colac de salvare. Gaura neagră din administrația publică a înghițit pe nemestecate miliardele primelor tranșe, fără ca din acești bani vreo fărâmă să poată fi direcționată către investiții și către stimularea economiei. Guvernul Boc a devenit, din managerul priceput pe care ni-l recomandase cu căldură șeful său la fiecare dintre cele două numiri în fruntea Executivului, administratorul „nesimțit” (ca să folosim un adjectiv îndrăgit chiar de el ) al unui dezastru pe care nu are nici o posibilitate să-l împiedice. Pentru Emil Boc și gașca sa portocalie obiectivul principal a rămas în toată această perioadă împărțeala funcțiilor disponibilizate de ieșirea pesediștilor din Guvern și recuperarea, pe orice cale, a sumelor investite în campania electorală de către susținătorii săi. Guvernul s-a transformat el însuși într-o căpușă bine înfiptă în organismul sectorului privat de la care încearcă să stoarcă și ultima picătură de sânge. Vreme de mai bine de un an, acest guvern buimac – și partea de parlament care-l susține - s-a ocupat de toate trăznăile și neghiobiile posibile, absolut inutile într-un asemenea moment – ca reforma Constituției, legea Lustrației, vânarea celor câteva „pensii nesimțite” și ignorarea lefurilor și veniturilor exorbitante ale sinecuriștilor clientelei lor politice – și ignorând pur și simplu măsurile eficiente anticriză. La bilanțul de duminică, premierul s-a prezentat în fața nației cu cele două realizări majore ale Executivului său: Prima Casă și Rabla! Dacă l-am bănui că ar avea simțul umorului, am crede că ne-a luat peste picior. Dar n-are. Ba chiar crede, cu o naivitate de ignorant, că aceste două măsuri ar putea salva economia…

În momentul dificil al adevărului, la vizita delegației FMI, Boc s-a ascuns pe după pulpanele președintelui și l-a lăsat pe acesta să ne vestească dezastrul. Anunțând că pentru erorile guvernanților vom plăti cu toții (președintele însuși donându-și leafa, într-un acces de populism ieftin) Băsescu ne cere să fim solidari! Cere victimelor să fie solidare cu tâlharii. Oilor să fie solidare cu lupii! Pensionarilor care-și duc zilele de pe o zi pe alta să fie solidari cu miliardarii care și-au pus banii la adăpost în băncile elvețiene!

Curat-murdar neobrăzare, coane Traian!

 

Arhiva calendaristica Punctul pe Y:
2011: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2010: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2009: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2008: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2007: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2006: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2005: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2004: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2003: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2002: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2001: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
2000: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1999: august septembrie octombrie noiembrie decembrie
1995: ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie
1994: octombrie noiembrie decembrie